NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Sollicitatiebrief

Deze brief ondersteunt het bijbehorende CV (Curriculum Vitae) door de motieven van de sollicitant te onderstrepen. Het is dan ook veel meer dan een beleefdheidsbriefje en het is raadzaam om er veel aandacht aan te besteden. De sollicitatiebrief is voor de kandidaat de eerste gelegenheid om zich te presenteren. Als dit niet zorgvuldig en met overtuigingskracht gebeurt, was dat helaas tevens de laatste gelegenheid. Afgezien van de motieven om te solliciteren, kan de brief ook extra informatie over de kandidaat bevatten; informatie die gewoonlijk niet op het CV wordt geplaatst. Het moet wel relevante informatie zijn. De beoogde werkgever zit niet op ‘ditjes-en-datjes’ te wachten.

Ook moet er extra aandacht worden besteed aan woordkeuze en opmaak. Weliswaar dient de sollicitatiebrief op te vallen tussen alle andere brieven die de werkgever ontvangt, maar dat betekent niet dat er overdreven met taalgebruik, lettertypes en kleuren moet worden omgegaan. Steeds meer werkgevers roepen kandidaten op om per e-mail te solliciteren. Klik hier voor de details.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bereken transitievergoeding

Bereken wat u kunt besteden aan outplacement en opleiding

Bereken direct

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2021

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2021, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen

Gratis controle van uw CV

Laat onze coaches uw CV beoordelen en ontvang een waardevol advies

Direct aanvragen