NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Solliciteren na ontslag: tips voor een succesvolle sollicitatie

Voor een succesvolle sollicitatie moet u een aantal stappen effectief doorlopen: solliciteren op de vacature die bij u past, een goede brief of e-mail en CV opstellen en versturen, en een goed sollicitatiegesprek voeren. Als u deze stappen op de juiste manier uitvoert is de kans op een succesvolle sollicitatie (en dus een nieuwe baan) groot.

 

Solliciteren op de vacature die bij u past

Veel werkzoekenden maken de fout op elke vacature te solliciteren. Dat is niet effectief, want werkgevers zullen u niet uitnodigen als u niet past in hun profiel. U moet dus solliciteren op vacatures waar u geschikt voor bent. Dit vereist voorbereiding. Als u solliciteert op vacatures die bij u passen (en die u uiteraard leuk vindt) is de kans groter dat u uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Daarvoor is ook belangrijk dat u genoeg vacante functies vindt die bij u passen. Internet is een belangrijk podium voor vacatures. Nadeel van internet is dat men het spoor bijster kan raken. Gericht zoeken is belangrijk. NextJob maakt gebruik van een speciale vacature zoekmachine waarmee de jobhunter zoekt op functie, salaris, stad/ regio en niveau en daarmee passende vacatures vindt.

 

Curriculum Vitae

Als de juiste vacature is gevonden, is het belangrijk dat de werkgever u uitnodigt. U krijgt slechts een kans voor een eerste kennismaking en dat is door een goede brief en een goed cv (curriculum vitae). U bent namelijk niet de enige die solliciteert, dus is het belangrijk dat de ontvanger ziet dat u past in de functie. De ontvanger zal in een korte periode een selectie maken van uit te nodigen personen en af te wijzen personen. De brief en cv moeten duidelijk, to the point, concreet en gemotiveerd zijn. Ook niet te lang: maximaal 1 pagina voor de brief en maximaal 2 pagina’s voor het cv. De brief moet bevatten de motivatie waarom u voor de organisatie wilt werken en waarom u geschikt denkt te zijn. NextJob geeft trainingen voor het opstellen van een goede sollicitatiebrief en een gericht cv.

 

Sollicitatie gesprek

Als u wordt uitgenodigd is het belangrijk om u goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Het belangrijkste is dat u van tevoren nagaat welke vragen u kunt verwachten en wat uw antwoord daarop is. Dan komt u in het sollicitatiegesprek niet met “een mond vol tanden” te staan. U maakt dan een professionele en juiste indruk. Het beste is om de gesprekken vooraf te oefenen, dit kan bijvoorbeeld met onze sollicitatie training.

 

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen