NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

5 redenen waarom werkgevers outplacement inzetten

Met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid wil de Overheid outplacement en van werk naar werk begeleiding stimuleren. Outplacement wordt door velen gezien als een nette manier om afscheid te nemen van de werknemer en hem te begeleiden naar een nieuwe baan. 5 redenen waarom een werkgever outplacement inzet voor de ontslagen werknemer.

 

1. Outplacement verrekenen met de bruto transitievergoeding

Bij ontslag moet de werkgever een ontslagvergoeding of transitievergoeding betalen. Kosten gemaakt tijdens het dienstverband om de werknemer bij het vinden van een nieuwe baan te ondersteunen, mogen verrekend worden met de transitievergoeding. Dit zijn kosten voor outplacement of scholing bij dreigend ontslag. Ook kosten om de arbeidsmarktpositie van de werknemer te vergroten vallen hieronder. Let op: de werknemer moet bij het maken van de kosten toestemming geven voor verrekening met de transitievergoeding.

Meer informatie over transitievergoeding outplacement

 

2. Door outplacement optimale personeelscapaciteit

Door de snel veranderende economie zijn bedrijven genoodzaakt zich snel aan te passen. Een werknemer zit sneller dan vroeger niet meer op de juiste plek. Outplacement zorgt ervoor dat deze werknemer begeleidt wordt naar een andere baan dat wat voor beide partijen een goede oplossing is.

 

3. Outplacement is goed werkgeverschap

Een werkgever die voor zijn ontslagen werknemers outplacement organiseert, laat zien zich te bekommeren om zijn werknemers. Dit zorgt voor een positief imago en heeft ook effect op andere stakeholders, zoals klanten. Een positief imago helpt ook bij het aantrekken van nieuw personeel. Outplacement heeft op het achterblijvende personeel een rustgevend effect, hetgeen de sfeer in de organisatie ten goede komt.

Meer informatie over outplacementtraject bij Nextjob

 

4. Door outplacement besparen op ontslagkosten

Door een outplacementtraject ontstaat er een duidelijk einde van het dienstverband. Outplacement is onderdeel van de ontslagregeling. Hierdoor worden dure ontslagprocedures of ontslagvergoedingen voorkomen. Door outplacement is er vaak minder ziekteverzuim en een positieve werkhouding. Outplacement verdient zichzelf altijd terug!

Meer informatie over de kosten van outplacement

 

5. Outplacement heeft zin!

Uit onderzoek blijkt dat outplacement werkt. 70% van de mensen die een outplacementtraject volgt, vindt een nieuwe baan. Bij jongere werknemers is dit 75% en van de mensen tussen de 40 en 57 is dit 60%.

Nextjob outplacement is cedeo erkend vanwege de hoge klanttevredenheid en goede plaatsingspercentages.

Vraag gratis exemplaar klanttevredenheid Cedeo NextJob Outplacement

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen