NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Veelgestelde vragen over reïntegratie

 

Ik ben ziek en reis veel naar de bedrijfsarts, de re-integratieadviseur en informatiebijeenkomsten. Krijg ik de reiskosten vergoed?

Het is belangrijk om aan uw re-integratieverplichtingen te voldoen. De wet kent geen regeling over de reiskosten die u maakt voor uw re-integratie. Als er een CAO van toepassing is, kan het zijn dat daar iets in geregeld is over (reis)kosten. Ook in de bedrijfsregeling, het handboek of het protocol ziekteverzuim van uw werkgever kan iets staan over het declareren van de kosten die u maakt.  

Als dat niet het geval is, kunt u nagaan wat de afspraken tussen het re-integratiebedrijf en uw werkgever zijn. Vaak maken zij afspraken over de vergoeding van de reiskosten die u maakt voor uw re-integratie. Het UWV kent ook enkele mogelijkheden voor het vergoeden van reiskosten. Informeer of u hiervoor in aanmerking komt.

U kunt de kwestie ook met uw werkgever bespreken. U kunt uitleggen dat u hoge reiskosten heeft en u kunt uw werkgever vragen u tegemoet te komen in die kosten. Als u speciaal vervoer nodig heeft om naar de afspraken te gaan, zoals een taxi omdat u zelf niet kunt rijden, zal een werkgever de extra kosten moeten vergoeden. Als u ver van de bedrijfsarts woont, kunt u vragen of u naar een bedrijfsarts kunt die dichterbij is.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bereken transitievergoeding

Bereken wat u kunt besteden aan outplacement en opleiding

Bereken direct

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2021

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2021, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen

Gratis controle van uw CV

Laat onze coaches uw CV beoordelen en ontvang een waardevol advies

Direct aanvragen