NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Veelgestelde vragen over reïntegratie

 

Ik ben ziek en reis veel naar de bedrijfsarts, de re-integratieadviseur en informatiebijeenkomsten. Krijg ik de reiskosten vergoed?

Het is belangrijk om aan uw re-integratieverplichtingen te voldoen. De wet kent geen regeling over de reiskosten die u maakt voor uw re-integratie. Als er een CAO van toepassing is, kan het zijn dat daar iets in geregeld is over (reis)kosten. Ook in de bedrijfsregeling, het handboek of het protocol ziekteverzuim van uw werkgever kan iets staan over het declareren van de kosten die u maakt.  

Als dat niet het geval is, kunt u nagaan wat de afspraken tussen het re-integratiebedrijf en uw werkgever zijn. Vaak maken zij afspraken over de vergoeding van de reiskosten die u maakt voor uw re-integratie. Het UWV kent ook enkele mogelijkheden voor het vergoeden van reiskosten. Informeer of u hiervoor in aanmerking komt.

U kunt de kwestie ook met uw werkgever bespreken. U kunt uitleggen dat u hoge reiskosten heeft en u kunt uw werkgever vragen u tegemoet te komen in die kosten. Als u speciaal vervoer nodig heeft om naar de afspraken te gaan, zoals een taxi omdat u zelf niet kunt rijden, zal een werkgever de extra kosten moeten vergoeden. Als u ver van de bedrijfsarts woont, kunt u vragen of u naar een bedrijfsarts kunt die dichterbij is.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen