NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Over ons

NextJob Outplacement ondersteunt ontslagen werknemers met het vinden van een nieuwe baan. Het hoofdkantoor van NextJob Outplacement is gevestigd in Soest. In Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Almere, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Zwolle, Breda, Den Bosch en Eindhoven heeft NextJob Outplacement eveneens vestigingen.

 

Werkwijze van NextJob Outplacement

Als u met ontslag te maken krijgt biedt uw werkgever u vaak een outplacement traject aan. De werkwijze van NextJob Outplacement bestaat uit 5 stappen:

 

1. Inventarisatie: waar staat u nu?

In de eerste oriënterende gesprekken maakt u kennis met uw adviseur. Uw situatie en behoeften worden besproken met de adviseur en u leert de werkwijze van NextJob Outplacement kennen. Uw persoonlijke en professionele situatie en wensen worden geïnventariseerd (in welke regio wilt u werken, wat is uw (gewenste) salaris, welke functie zoekt u, welke opleiding heeft u, etc.). Op basis van deze inventarisatie maakt uw adviseur een plan van aanpak. In dit plan van aanpak staan de instrumenten en trainingen die NextJob gaat inzetten om u aan een nieuwe baan te helpen. Elk plan van aanpak is maatwerk.

 

2. Financieel inzicht geeft rust

In deze fase adviseren wij u over de financiële gevolgen van ontslag. Goed inzicht in de financiële situatie na ontslag geeft u de rust die nodig is om u volledig te concentreren op het vinden van een nieuwe baan. Wij maken een financiële foto van uw huidige en toekomstige financiële positie (WW-uitkering, IOAW, bijstand en pensioen).

 

3. Testfase

Assessment testen worden ingezet om uw sterke punten en kansen in de arbeidsmarkt zo duidelijk mogelijk te krijgen. Welke functies heeft u in het verleden succesvol verricht, waar bent u goed in, wat ambieert u, in welke baan en werkomgeving komt het beste in uzelf naar boven, welke kwaliteiten heeft u die interessant zijn voor een werkgever, etc. Het resultaat van de testen wordt besproken met de coach. Gekeken wordt ook of de wensen uit fase 1 (inventarisatiefase) stroken met de uitkomsten uit fase 2 (kwaliteiten en mogelijkheden). Uit deze analyse volgt een uitgebreid zoekprofiel. Het zoekprofiel beschrijft onder andere gewenste en passende functie, niveau, branche, type werkgever, salaris, secundaire voorwaarden, standplaats, etc., etc. Hiermee gaat de coach en uzelf gericht op zoek naar passende vacatures.

 

4. Succesvol solliciteren

In deze fase wordt aandacht besteed aan uw sollicitatie vaardigheden. U wordt getraind in het maken van een goede CV, sollicitatiebrieven (per post en per mail) en het voeren van succesvolle sollicitatie gesprekken. Wij leren u alle vacaturebanken (online, offline), media en bureaus met relevante vacatures te vinden zodat u zelf actief kunt solliciteren. Ook leren wij u gebruik te maken van onze vacature zoekmachine, waarmee u zeer gericht kunt zoeken op functie, standplaats en niveau. LinkedIn en Twitter-trainingen worden gegeven door specialisten social media. 

 

5. Jobhunting en coaching

In deze fase wordt er alles aan gedaan om een baan te vinden voor u. De jobhunters van NextJob Outplacement zoeken actief naar geschikte vacatures voor u. Het netwerk van NextJob Outplacement wordt ingezet, zodat ook niet openbare vacatures beschikbaar komen. Tijdens deze fase heeft u continu contact met uw persoonlijke coach en uw persoonlijke jobhunter. U kunt tijdens het traject altijd terecht met vragen bij uw contactpersonen. Elke sollicitatie wordt geëvalueerd met uw coach om te kijken wat goed ging en waar verbeteringen mogelijk zijn.
 

Extra specialistische ondersteuning

Als het nodig is kunt u behalve uw persoonlijke coach en jobhunter ook gebruik maken van de andere specialisten van NextJob: ontslagjuristen (onderhandelen over vaststellingsovereenkomst) en financieel adviseurs (WW-uitkering, inzicht in financiële situatie na ontslag).

  

Informatieve boeken van NextJob Outplacement

Marius Winter is directeur van NextJob Outplacement en is auteur van een aantal boeken. U kunt deze boeken gratis bestellen:

In dit boek staan tips en adviezen voor het vinden van een nieuwe baan. Het boek is bestemd voor werknemers die wegens ontslag hun baan verliezen. Het boek beschrijft alle facetten van de zoektocht naar een nieuwe baan: leren omgaan met het baanverlies, invloed van ontslag op de financiële positie (WW-uitkering), zelfonderzoek naar sterke punten, job hunten, schrijven van een goede sollicitatiebrief en curriculum vitae, vacatures vinden via internet en de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Dit boek dient als voorbereiding op een outplacementtraject. 

In dit boek staat informatie over het starten van een eigen onderneming na ontslag. Aan bod komen onderwerpen als: starten vanuit de Werkloosheidswet, hoe zorgt u ervoor dat u WW blijft ontvangen tijdens de opstart fase, de opzet en uitwerking van een ondernemingsplan,  de ideale fiscale en juridische structuur van een eigen onderneming, etc. Als afsluiting beschrijft het boek cases van 6 ondernemers die gestart zijn vanuit ontslag, inclusief de case van Marius Winter, de auteur van het boek.

Dit boek geeft advies over het schrijven van een effectieve sollicitatiebrief, het opstellen van een goede Curriculum Vitae en het solliciteren via internet. In het boek staan voorbeelden en modellen die u kunt gebruiken. Ook geeft het  boek advies over een gedegen voorbereiding op een sollicitatiegesprek     

Dit boekje beschrijft de regels van de WW-uitkering. U leest wanneer u recht heeft op een WW-uitkering, hoelang u recht heeft op de WW-uitkering en hoe hoog de WW-uitkering is. Wat houdt u netto over van uw bruto WW-uitkering.

 

Individuele en collectieve outplacementtrajecten door NextJob Outplacement

De doelstelling van NextJob is om ontslagen werknemers zo snel en adequaat mogelijk aan een nieuwe baan te helpen. Werknemers die outplacement van hun werkgever mogen volgen zijn welkom om contact te zoeken. Ook werkgevers die op een nette manier afscheid willen nemen van werknemers kunnen ons inschakelen. NextJob Outplacement voert zowel individuele als collectieve outplacementtrajecten uit. NextJob Outplacement is gewaardeerd door het Cedeo met een certificaat voor klanttevredenheid. U kunt ons bellen op 035 588 04 87 voor meer informatie en voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

 

De hoofdvestiging van NextJob is gevestigd in Soest (bij Paleis Soestdijk), maar wij hebben ook vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Almere, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Hengelo, Zwolle, Assen en Haarlem.

  

Utrecht

Adres

Nieuwegracht 25

3512 LC Utrecht

Telefoon

(030) 214 82 82

E-mail

Utrecht@nextjob.nl

Hilversum

Adres

Melkpad 20-A

1217 KC Hilversum

Telefoon

(035) 588 04 87

E-mail

Hilversum@nextjob.nl

Assen (het coachhuis)

Adres

Amerikaweg 2

9407 TK Assen

Telefoon

(088) 20 50 888

E-mail

Assen@nextjob.nl

Soest

Adres

Nieuweweg 109

3765 GC Soest

Telefoon

(035) 60 34 577

E-mail

Soest@nextjob.nl

Rotterdam  (het coachhuis)

Adres

Wijnhaven 42-52

3011 WS Rotterdam

Telefoon

(088) 205 08 88

E-mail

Rotterdam@nextjob.nl

Den Haag  (het coachhuis)

Adres 

Raamweg 4

2596 HL Den Haag

Telefoon

(070) 38 76 517

E-mail

Denhaag@nextjob.nl

Amsterdam

Adres

Kromme Waal 9

1011 BS Amsterdam

Telefoon

(020) 8208259

E-mail

Amsterdam@nextjob.nl

Breda

Adres

Oranjesingel 11

4811 CM Breda

Telefoon

(076) 8200399

E-mail

Breda@nextjob.nl

Hengelo
Adres Jan Tinbergenstraat 202

7559 ST Hengelo
Telefoon (074) 26 00 000
E-mail Hengelo@nextjob.nl

Zwolle (het coachhuis)

Adres

Oosterlaan 5

8000 GA Zwolle

Telefoon

(088) 2050888

E-mail

Zwolle@nextjob.nl

Arnhem (het coachhuis)

Adres

Zijpendaalseweg 25

6814 CC Arnhem

Telefoon

(088) 2050888

E-mail

Arnhem@nextjob.nl

Groningen (het coachhuis)

Adres

Brugstraat 7

9712 AA Groningen

Telefoon

(088) 2050888

E-mail

Groningen@nextjob.nl

Nijmegen (het coachhuis)

Adres

Oranjesingel 24

6511 NV Nijmegen

Telefoon

(088) 20 50 888

E-mail

Nijmegen@nextjob.nl

's Hertogenbosch (het coachhuis)

Adres

Koningsweg 73

5211 BH 's-Hertogenbosch

Telefoon

(073) 8200217

E-mail

DenBosch@nextjob.nl

Almere (het coachhuis)

Adres

Transistorstraat 31

1322 CK Almere

Telefoon

(036) 82 00 375

E-mail

Almere@nextjob.nl

Amersfoort (het coachhuis)

Adres

Arnhemseweg 6

3817 CH Amersfoort

Telefoon

(033)-8200366

E-mail

Amersfoort@nextjob.nl

Eindhoven

Adres

Noord Brabantlaan 265

5652 LD Eindhoven

Telefoon

(088)-2050888

E-mail

Eindhoven@nextjob.nl

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen