NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

2e spoor re-integratie

Wanneer na een lange periode van ziekte geen goede terugkeer bij de werkgever mogelijk is, wordt de re-integratie gericht op arbeid bij een andere werkgever. Al tijdens de ziekteperiode van de werknemer wordt een goed gedocumenteerd re-integratietraject ingezet. Dit traject is in beginsel gericht op terugkeer van de zieke bij zijn of haar werkgever, zodra de gezondheid dit toelaat. Duurt het ziekteverzuim echter twee jaar, dan kan de werkgever besluiten om ontslag voor de zieke aan te vragen.  Vanaf dat moment (en in de praktijk doorgaans al ruim daarvoor) zal het ingeschakelde re-integratiebedrijf overschakelen op ‘2e spoor re-integratie’, ook wel aangeduid met ‘re-integratie tweede spoor’. De inspanningen om iemand weer aan het werk te krijgen worden verlegd van de oorspronkelijke werkgever naar een nieuwe, meestal nog te vinden werkgever.

2e spoor re-integratie is tevens het te volgen traject indien al gauw duidelijk is dat er voor de zieke geen zicht is op welke baan dan ook bij zijn of haar oorspronkelijke werkgever. Dat komt vaak voor als het om kleine organisaties gaat, waar nu eenmaal geen grote verscheidenheid van jobs in de aanbieding is.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen