NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Social Media

Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het van groot belang dat alle mogelijkheden optimaal worden benut. Hoe meer kanalen u gebruikt, hoe groter de kans is dat u snel weer aan het werk komt. Ook het gebruik van internet is daarbij belangrijk. Het zoeken van een baan via vacaturesites en online uitzendbureaus is zeker van belang, maar ook het opbouwen van uw eigen netwerk kan effectief zijn. Sociale netwerksites als Facebook, Twitter, Linkedln en Google+ zijn zeer populair tegenwoordig en beginnen onmisbaar te worden in de zoektocht naar een baan. Maar ook weblogs en online fora kunnen de werkzoekende helpen aan een baan.  

Uzelf koppelen aan mensen en organisaties

Uw toekomstige werkgever zit vaak dichter bij u dan u denkt. Met uw eigen sociale netwerk zullen meer mensen op de hoogte zijn van de baan die u zoekt. Een verre vriend of kennis kan in diens directe omgeving zomaar uw droombaan in het vizier hebben, maar dan moet deze wel weten dat u op zoek naar werk bent. Met Social Media kunt u zichzelf koppelen aan mensen en organisaties. Uw netwerk is groter dan u denkt.

Werkgevers gebruiken Social Media bij werving

Één derde van de werkgevers gebruikt sociale media om werknemers te werven en 71% van de managers zoekt op internet informatie over de sollicitant. 19% van de werkgevers heeft weleens een iemand afgewezen om informatie die het over die persoon vond op internet. De werkzoekende doet er dus goed aan Social Media-netwerken serieus te nemen.

Beheren van netwerk

Bij Nextjob Outplacement zien wij het belang in van Social Media. Nextjob Outplacement kan u helpen bij het opzetten, vergroten en beheren van een uitgebalanceerd en gericht profiel in diverse social media-netwerken. U krijgt tips over het aanmaken van een goed profiel, het toevoegen van relaties en het professioneel beheren van uw netwerk. Nextjob Outplacement is zelf te vinden op LinkedIn.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van Social Media bij uw zoektocht naar een baan? Neem contact op met Nextjob en wij helpen met het opzetten en beheren van uw netwerk.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen