NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Microsoft gaat opleiden om baankansen na ontslag te vergroten

Microsoft gaat ontslagen werknemers digitaal bijscholen om zo hun baankansen te verbeteren. Dit is gratis. Vanwege de corona-crisis groeit de werkeloosheid. Tegelijkertijd laten gegevens van Microsoft-dochter LinkedIn zien dat er nog 20.000 banen in de ICT openstaan, omdat werkzoekenden niet beschikken over de vereiste -vaak digitale- kwaliteiten. Het aantal ontslagen werknemers dat solliciteert naar een (andere) baan is  met 150% gestegen. Maar de vraag naar ICT'ers is nog steeds 2 tot 3 keer groter dan het aanbod. Veel mensen die ontslagen worden, beschikken niet over de juiste vaardigheden om over te stappen naar banen of sectoren met toekomst. LinkedIn heeft een lijst gemaakt met de 10 banen waar de meeste vraag naar is, aangevuld met opleidingen die iemand moet volgen om voor die functies in aanmerking te komen.

 

Banen die erg in trek zijn, zijn klantenservicespecialist, financieel analist, data-analist, grafisch ontwerper, projectmanager, verkoper en softwareontwikkelaar. Dat zijn niet allemaal pure IT-banen, maar met digitale vaardigheden maken mensen zichzelf wel breder inzetbaar. Binnen elke organisatie wordt de digitale component steeds belangrijker. Werkgevers zijn op zoek naar mensen met een breed scala aan vaardigheden. Ook communicatie en probleemoplossend vermogen zijn belangrijke kwaliteiten. Dit zijn kwaliteiten die trainbaar zijn en vaak onderdeel zijn van een outplacementtraject.

 

De digitale opleidingen die Microsoft aanbiedt sluiten vaak aan bij Microsoft-producten. De trainingen duren 5 tot 30 uur, wat neerkomt op 2 tot 12 weken. Door het volgen van deze opleidingen nemen de baankansen toe.

 

NextJob Outplacement helpt u met het vinden van een nieuwe baan

De coaches van NextJob helpen u na ontslag met het vinden van een nieuwe baan. Wij zetten succesvolle instrumenten in, zoals opleidingen en trainingen. Heeft u te maken met ontslag en zoekt u hulp bij het vinden van een baan? Maak afspraak met outplacement coach of bel 088 20 50 888 en spreek direct een coach.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen