NextJob - Telefoonnummer NextJob - Outplacement
Cedeo NextJob - Telefoonnummer

Definitie outplacement

‘Het voor rekening van een werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van een of meer werknemers die om welke reden dan ook een andere passende werkkring of toekomstbestemming moeten vinden.’

Outplacement kan het gevolg zijn van zowel individueel ontslag als collectief ontslag. Een outplacementtraject kan de (bijna) ontslagene goed op weg helpen naar een nieuwe baan, zodat tijden van werkloosheid en onzekerheid kort blijven of zelfs helemaal kunnen worden vermeden.
Bij individueel ontslag zijn de kosten van het outplacementtraject onderwerp van onderhandeling tussen de werkgever en de werknemer. Soms kan ook UWV WERKbedrijf hier een rol in vervullen.

Bij collectief ontslag, zeker als het bij grotere organisaties plaatsvindt, gaan ook Ondernemingsraden en vakbonden hun invloed uitoefenen om outplacement deel te laten uitmaken van het sociaal plan, dat het collectieve ontslag begeleidt. Dit neemt niet weg dat er situaties zijn dat de werkgever niet voor de kosten van outplacement kan of hoeft op te draaien. Bij een plotseling faillissement valt er waarschijnlijk weinig te halen voor outplacement. En als de (bijna) ontslagen werknemer een tijdelijk contract heeft of uit zichzelf opstapt, dan vervallen doorgaans alle aanspraken op kostenvergoedingen rond outplacement.

Bestel het gratis boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches

Maak afspraak

Contact

Neem direct contact met ons op via
088 - 205 08 88 of info@nextjob.nl

Contactformulier

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bezoek een lezing

Bezoek een gratis lezing over het vinden van een baan vanuit ontslag, boventalligheid of ziekte.

Meld u aan

Bereken transitievergoeding

Wanneer u wordt ontslagen heeft u recht op een transitie-vergoeding

Bereken direct

Cedeo

Vraag het volledige Cedeo-onderzoek aan

Direct aanvragen

Sollicitatietips 2017

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2017

Bestel gratis boekje 2016

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2017, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen