NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Outplacement kosten

De professionele begeleiding van ontslagen werknemers naar een nieuwe werkkring of start van een eigen bedrijf brengt kosten met zich mee: de outplacement kosten. Werknemers die een outplacementtraject ingaan, werken stapsgewijs naar de nieuwe job toe door (zelf)onderzoek, het vaststellen van wensen en kansen, alsmede het actief solliciteren.

Onder (zelf)onderzoek vallen onder meer de assessment test en de beroepskeuzetest. Tevens worden de kwalificaties en vaardigheden (en eventuele hiaten hierin) van de kandidaat uitgebreid in kaart gebracht. Al doende ontstaat er een evenwicht tussen wat de kandidaat wil en wat hij/zij kan gaan doen.

Aansluitend volgt de oriëntatie op de arbeidsmarkt. De kandidaat wordt de kneepjes van het ‘jobhunten’ bijgebracht: het lokaliseren van geschikte vacatures op de open markt (personeelsadvertenties e.d.) en op de verborgen arbeidsmarkt (interne sollicitaties, netwerken). Hierbij wordt extra aandacht besteed aan persoonlijke presentatie en hoe te netwerken.

Zodra het echt op solliciteren aan komt, zal de outplacementcoach de kandidaat ondersteunen bij het opstellen van onderscheidende sollicitatiebrieven en CV’s. Een stap verder en dan wordt het sollicitatiegesprek intensief voorbereid en geoefend. Als alles goed gaat is de voorbereiding op de afsluitende onderhandelingen met de nieuwe werkgever over de arbeidsvoorwaarden de laatste stap in het outplacementtraject. Loopt er niettemin iets mis, dan volgt er een evaluatiegesprek tussen coach en kandidaat, waarna de cyclus van jobhunten, solliciteren en onderhandelen opnieuw van start gaat, eventueel met wat aanpassingen.

Deze professionele begeleiding heeft -uitzonderingen daargelaten- een doorlooptijd van drie tot negen maanden. De bijbehorende kosten variëren (indicatief) van € 3.850,- voor een drie maanden traject tot aan € 7.500,- voor een negen maanden durend traject.

In veruit de meeste gevallen komen outplacement kosten voor rekening van de werkgever. Vooral als er sprake is van collectief ontslag, maakt outplacement deel uit van het Sociaal Plan en zijn daarmee ook de outplacement kosten onderdeel van het Sociaal Plan.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen