NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

5. Het sollicitatiegesprek: nu gaat het erom spannen!

Wanneer u voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd, dan heeft u het goed beschouwd al ver geschopt en dat is op zijn minst een felicitatie waard. Het betekent in ieder geval dat uw sollicitatiebrief en CV prima waren, anders had de werkgever u niet uitgenodigd. Maar nu komt het erop aan. U zult zich ‘live’ moeten presenteren en verdraaid goed ook!

Anders dan bij de vorige stappen zult u deze presentatie geheel zelf moeten doen. U kunt geen coach naar het sollicitatiegesprek meenemen. Dit neemt niet weg dat een job coach (of een outplacementbureau of re-integratiebedrijf, afhankelijk van uw ‘historie’) erg nuttig werk kan doen in de voorbereidingsfase op weg naar het sollicitatiegesprek. Een professionele adviseur kan u helpen om terdege voorbereid en zo ontspannen mogelijk aan het sollicitatiegesprek te beginnen. Als door uw vorige werkgever uw outplacementkosten of de kosten voor re-integratie worden vergoed, dan adviseren wij u zeker daar gebruik van te maken!

Het sollicitatiegesprek kunt en moet u goed voorbereiden, juist doordat er gewoonlijk een aantal standaardvragen de revue passeren. Tegelijkertijd kan het gebeuren dat de mogelijke werkgever vragen stelt die hij of zij helemaal niet mag stellen. Ook daar moet u zich op voorbereiden. U stelt zelf ook vragen aan de potentiele werkgever. Stel echter geen vragen waarop u al het antwoord had kunnen weten, als u de personeelsadvertentie en de website van de organisatie goed had bestudeerd. Laat daarentegen juist blijken dat u zich al in het bedrijf of de instelling hebt verdiept.

En dan vraagt -los van de inhoud- uiteraard ook uw manier van presenteren om veel aandacht. U weet het, als twee mensen elkaar voor de eerste keer ontmoeten, dan zijn de eerste 30 seconden van die ontmoeting zeer bepalend voor het vervolg van de relatie. Verpruts die eerste halve minuut dan ook niet door bijvoorbeeld een onverzorgd uiterlijk of een verveelde gelaatsuitdrukking. Want het is buitengewoon moeilijk om daarna nog in de race terug te komen, ongeacht hoe goed u in uw vak bent.

Klik hier en ontdek hoe u buitengewoon goed voorbereid het sollicitatiegesprek in kunt gaan. Neem die waardevolle informatie ter harte, ga veel oefenen en vraag als het even kan een professionele coach om u hierbij te begeleiden.

tijdsduur stap 1 Tijdsduur: 1 dag

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen