NextJob - Telefoonnummer NextJob - Outplacement
Cedeo NextJob - Telefoonnummer

4. Succesvol solliciteren

Wilt u reageren op een vacature, dan moet u een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV) opstellen. Onderschat dit werk vooral niet. Ga er vanuit dat u niet de enige bent die naar die vacature solliciteert. De belangstelling voor een interessante job is vaak groot. Niet zelden zijn er vele tientallen, of zelfs honderden reacties. U zult zich dus met uw brief en CV moeten onderscheiden van de rest, met als primaire doel om voor een sollicitatiegesprek te worden uitgenodigd. Indien u 45+ of 50+ bent, of bijvoorbeeld na een periode van ziekte op de arbeidsmarkt terugkeert, zult u een extra inspanning moeten doen om uw sollicitatiebrief en CV zodanig op te stellen, dat de kans op een uitnodiging voor een gesprek zo groot mogelijk wordt. Overdrijf echter niet. Types die een brief versturen in de stijl van “Neem mij vandaag nog in dienst, anders werk ik morgen bij uw concurrent”, die redden het meestal niet. Beter is het om een correcte, goede eerste indruk achter te laten.

In de sollicitatiebrief geeft u aan waarom u de geschikte persoon bent om de vacature in te vullen en u geeft aan waarom u gemotiveerd bent om de job aan te pakken. In uw CV beschrijft u kort en bondig wie u bent en wat u tot dusverre gedaan hebt aan opleiding, werkervaring enzovoort. Het spreekt voor zich dat er geen tegenstrijdigheden mogen staan in sollicitatiebrief en CV. Let er ook op dat wat u naar de beoogde werkgever opstuurt, in overeenstemming moet zijn met wat u over uzelf op de digitale netwerken hebt staan, zoals Facebook en LinkedIn.

Succesvol solliciteren is niet eenvoudig. Bedenk dat u gewoonlijk maar één kans krijgt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Zodra uw brief en CV in de prullenmand gaan of achter de delete-knop verdwijnen, zijn uw kansen op die mooie job feitelijk verkeken. Besteed dan ook alle aandacht aan het opstellen van de sollicitatiebrief en het CV. Voelt u zich ook vooral niet te goed om hier een professionele outplacementcoach of loopbaanbegeleider bij in te schakelen. Het schrijven van sollicitatiebrieven is een vak apart dat niet iedereen van nature gegeven is. Wellicht is er een kans dat de sollicitatiecoaching deel uitmaken van de outplacementkosten, die door de vorige werkgever kunnen worden vergoed.

Gaat u evenwel zelf aan de slag, lees dan ook de volgende pagina’s:

tijdsduur stap 1 Tijdsduur: 4 uur

Bestel het gratis boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches

Maak afspraak

Contact

Neem direct contact met ons op via
088 - 205 08 88 of info@nextjob.nl

Contactformulier

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bezoek een lezing

Bezoek een gratis lezing over het vinden van een baan vanuit ontslag, boventalligheid of ziekte.

Meld u aan

Bereken transitievergoeding

Wanneer u wordt ontslagen heeft u recht op een transitie-vergoeding

Bereken direct

Cedeo

Vraag het volledige Cedeo-onderzoek aan

Direct aanvragen

Sollicitatietips 2017

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2017

Bestel gratis boekje 2016

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2017, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen