NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

4. Succesvol solliciteren

Wilt u reageren op een vacature, dan moet u een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV) opstellen. Onderschat dit werk vooral niet. Ga er vanuit dat u niet de enige bent die naar die vacature solliciteert. De belangstelling voor een interessante job is vaak groot. Niet zelden zijn er vele tientallen, of zelfs honderden reacties. U zult zich dus met uw brief en CV moeten onderscheiden van de rest, met als primaire doel om voor een sollicitatiegesprek te worden uitgenodigd. Indien u 45+ of 50+ bent, of bijvoorbeeld na een periode van ziekte op de arbeidsmarkt terugkeert, zult u een extra inspanning moeten doen om uw sollicitatiebrief en CV zodanig op te stellen, dat de kans op een uitnodiging voor een gesprek zo groot mogelijk wordt. Overdrijf echter niet. Types die een brief versturen in de stijl van “Neem mij vandaag nog in dienst, anders werk ik morgen bij uw concurrent”, die redden het meestal niet. Beter is het om een correcte, goede eerste indruk achter te laten.

In de sollicitatiebrief geeft u aan waarom u de geschikte persoon bent om de vacature in te vullen en u geeft aan waarom u gemotiveerd bent om de job aan te pakken. In uw CV beschrijft u kort en bondig wie u bent en wat u tot dusverre gedaan hebt aan opleiding, werkervaring enzovoort. Het spreekt voor zich dat er geen tegenstrijdigheden mogen staan in sollicitatiebrief en CV. Let er ook op dat wat u naar de beoogde werkgever opstuurt, in overeenstemming moet zijn met wat u over uzelf op de digitale netwerken hebt staan, zoals Facebook en LinkedIn.

Succesvol solliciteren is niet eenvoudig. Bedenk dat u gewoonlijk maar één kans krijgt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Zodra uw brief en CV in de prullenmand gaan of achter de delete-knop verdwijnen, zijn uw kansen op die mooie job feitelijk verkeken. Besteed dan ook alle aandacht aan het opstellen van de sollicitatiebrief en het CV. Voelt u zich ook vooral niet te goed om hier een professionele outplacementcoach of loopbaanbegeleider bij in te schakelen. Het schrijven van sollicitatiebrieven is een vak apart dat niet iedereen van nature gegeven is. Wellicht is er een kans dat de sollicitatiecoaching deel uitmaken van de outplacementkosten, die door de vorige werkgever kunnen worden vergoed.

Gaat u evenwel zelf aan de slag, lees dan ook de volgende pagina’s:

tijdsduur stap 1 Tijdsduur: 4 uur

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen