NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Uw vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is geen eenrichtingsverkeer. Niet alleen de werkgever stelt vragen, ook van de sollicitant worden vragen verwacht. Door de juiste – ook kritische – vragen te stellen, laat u zien dat u zich in het bedrijf en de functie heeft verdiept en dat u enthousiast bent. U kunt uw vragen van te voren voorbereiden, maar heb ook aandacht voor wat er tijdens het gesprek wordt verteld over de or­ganisatie en de functie. Hiermee voorkomt u dat u tijdens of aan het einde van het gesprek met vragen komt die al beantwoord zijn. Aan het einde van het gesprek wordt meestal gevraagd of u nog vragen heeft. Maak daar altijd gebruik van. Het komt geïnteresseerd over en het geeft u meer informatie. Als u een vraag gesteld heeft, dan mag u ook een duidelijk antwoord verwachten. Vraag desnoods door.

Vragen die u zeker niet moet stellen tijdens uw (eerste) sollicitatiegesprek

  • “Hoe lang duurt mijn proeftijd?” Deze vraag hoort niet thuis in een eerste sol­licitatiegesprek, maar pas bij de afrondende onderhandelingen. Bovendien komt u hiermee erg onzeker over.
  • “Hoeveel ga ik verdienen?” Wanneer u te snel over het salaris begint, wekt u de indruk niet op zoek te zijn naar een leuke baan, maar naar een inkomen. Ook deze vraag komt meestal aan de orde in een vervolggesprek. Als de werkge­ver er zelf over begint, kunt u uiteraard reageren.
  • “Hoeveel werknemers heeft dit bedrijf?” Of  in mindere mate “Welke afdelingen zijn hier alle­maal?”  Als u zich van tevoren heeft verdiept in uw nieuwe werkgever, weet u dit soort zaken al. U zult dan ook minder serieus genomen worden als u deze informatie niet kent.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen