NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Opmaak van een sollicitatiebrief

Niet alleen de inhoud van een sollicitatiebrief is belangrijk, ook hoe de brief eruit ziet. Zorg er in ieder geval voor dat uw brief op één A4-tje past. Als het echt niet anders kan gebruikt u een tweede A4-tje, maar ga nooit verder op de achterkant. Let er in ieder geval op dat er op de tweede pagina geen losse regel komt of al­leen uw ondertekening.

Gebruik een lettertype dat duidelijk leesbaar is. Verstuurt u uw de sollicitatiebrief per post, gebruik dan een schreefletter (bijvoorbeeld Times New Roman). Dit is een lettertype dat u kunt herkennen aan de horizontale streepjes aan de letter. Verstuurt u de brief alleen per mail, gebruik dan een schreefloze. Dit is een letter zonder de horizontale streepjes (bijvoorbeeld Arial of Verdana).

Zorg ervoor dat er alleen aan de linkerkant een vaste kantlijn is. Als u die ook instelt voor de rechterkant, zoals in kranten, leest het niet fijn. Als u de kantlijn aan de linkerkant wat ruimer maakt, ziet het er overzichtelijker uit en geeft u de lezer ruimte om aantekeningen te maken.

Verstuurt u uw sollicitatiebrief per post, gebruik dan ongelinieerd papier van goede kwaliteit. Dus: geen gewoon printerpapier. Goed papier is wat zwaarder dan printerpapier. Laat u adviseren door een kantoorboekhandel en let er wel op dat het papier geschikt is voor uw printer. De kleur van het briefpapier is wit of gebro­ken wit. Gebruik nooit gekleurd papier. Het komt niet zakelijk over. Koffievlekken en ezelsoren zijn natuurlijk helemaal uit den boze.

Kijk uit met kleurgebruik in uw sollicitatiebrief. Het komt niet zakelijk over, zeker niet als u te veel gefröbeld heeft. Als u per se kleur wilt gebruiken, bijvoorbeeld omdat u uw brief wilt laten opvallen in de stapel, doe dat dan bij voorkeur in het briefhoofd. Alleen, sollicitatiebrieven worden vaak in zwart-wit gekopieerd of geprint! De rest van de tekst is altijd zwart. Dat wil zeggen alle tekst van de brief, zonder de adressering, datum aanduiding, ondertekening, enzovoort.

Gebruik voor uw CV hetzelfde lettertype, dezelfde kantlijn en hetzelfde soort papier als voor uw sollicitatiebrief.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Maak een Skype afspraak

Maak direct een afspraak om te skypen met coaches.

Maak afspraak

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bereken transitievergoeding

Bereken wat u kunt besteden aan outplacement en opleiding

Bereken direct

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2020

Bestel gratis boek transitievergoeding 2020

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2020, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen