NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Personeelsadvertenties

Iedere werkgever stelt een personeelsadvertentie op zijn eigen manier op. De ene werkgever is erg uitgebreid en vertelt veel over zichzelf, de andere werk­gever is met een paar zinnen klaar. Als u gaat solliciteren is het belangrijk dat u weet met welke werkgever u te maken krijgt. Lees daarom een personeelsad­vertentie altijd goed. U krijgt zodoende al veel informatie over een organisatie die voor u van belang kan zijn. Zoek ook de website van de organisatie op, want daar vindt u ongetwijfeld nog veel meer waardevolle informatie.

De werkgever

Meestal is in de personeelsadvertentie te lezen welke werkgever op zoek is naar personeel. In sommige gevallen is dat niet duidelijk, bijvoorbeeld bij personeels­advertenties van bemiddelingsbureaus. Hiervoor kan een organisatie goede redenen hebben. Meestal zal het recruitmentbureau, als u daarom vraagt, u wel vertellen om welke organisatie het gaat.

Reden voor de vacature

Om een beeld te krijgen van de functie waar een vacature voor is, is het handig om te weten waarom de organisatie een personeelsadvertentie plaatst. Uit de advertentie kun u al een aantal zaken opmaken, zoals:

  • De organisatie groeit en wil uitbreiden. Het is dan mogelijk dat het bedrijf nog niet precies weet wat die bepaalde functie zal gaan inhouden. Dan kan er van u verwacht worden dat u eigen initiatieven toont. Het kan in uw voordeel werken dat u al lang een bepaald beroep uitoefent.
  • De organisatie is op zoek naar vervanging in verband met vertrek of ontslag van werknemers. De functie bestaat dan al. Het bedrijf zal een duidelijk beeld over de inhoud van de functie hebben.
  • De organisatie is op zoek naar vervanging in verband met ziekte of zwan­gerschapsverlof van een werknemer. In dit geval is het mogelijk dat het om een tijdelijke functie gaat.

Functieomschrijving

In personeelsadvertenties wordt vaak ook een functieomschrijving of functie­profiel gegeven. Meestal door middel van een puntsgewijze opsomming van wat de kandidaat kan verwachten aan werkzaamheden. Daarnaast treft u in de advertentie de functie-eisen aan, dat wil zeggen wat de werkgever van zijn potentiële werknemer verwacht. Daarbij valt te denken aan het vereiste opleidingsniveau, de werkervaring die al is opgedaan, beheersing van een of meer talen, ken­nis van de branche. Soms worden er eisen gesteld aan de persoonlijkheid van de kandidaat die voor de functie van belang kunnen zijn, zoals flexibel, stressbe­stendig, accuraat, enzovoort. Schroom niet om deze informatie te herhalen in uw sollicitatiebrief en/of te benadrukken in uw CV.

Tijd om te starten met solliciteren

Als u één of meer interessante vacatures heeft ontdekt, via het internet, uw netwerk, krantenadvertenties of hoe dan ook, dan wordt het tijd om de stoute schoenen aan te trekken: u gaat solliciteren!

stap terug Ga terug naar stap 3

                                                                                   stap terug Ga door naar stap 5

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen