NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Effectief netwerken

Netwerken is een uitstekende manier om aan een nieuwe baan te komen. Netwerken is eigenlijk niets anders dan het leggen van de juiste contacten om u te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het draait om aandacht en elkaar iets gunnen. Denk niet gelijk aan uw eigen voordeel. Het is een kwestie van geven en nemen. Met netwerken bereikt u zowel de open als de verborgen arbeids­markt. Iedereen heeft meerdere netwerken: uw persoonlijke netwerk (familie, vrienden, kennissen), uw sociale netwerk (mensen die u kent via cursussen, de sportvereni­ging, enzovoort), uw professionele netwerk (ex-collega’s, vorige baas, maar ook uw loopbaancoach) en uw digitale netwerk (een discussieforum, nieuwsgroepen, LinkedIn, Facebook, Hyves). Alles bij elkaar opgeteld komt u gemiddeld al snel aan een netwerk van zo’n tweehonderd mensen. Ook door gebruik te maken van de netwerken van anderen bereikt u meer mensen.

Verre vrienden in uw netwerk

Uit onderzoek is gebleken dat ‘verre vrienden’ uit een netwerk een belangrijke rol spelen bij het vinden van een nieuwe baan. Uw beste vrienden begeven zich namelijk vaak in dezelfde omgeving als u. Zij weten wat u weet. Mensen die u via-via leert kennen, kunnen u introduceren in een wereld die u niet kent. Netwerken hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Leuke feestjes en borrels zijn er genoeg. Belangrijk is dat u juist naar die feestjes gaat waar u niet iedereen kent. Ga toch maar naar de kerstborrel van uw laatste werkgever of naar dat feestje van de vriend-van-een-vriend waarvan u weet dat hij bij zo’n leuk bedrijf werkt. Wie weet kan hij u informeren over het tekort aan mensen bij zijn be­drijf.

Duidelijkheid over uw beoogde loopbaan

Vraag aan mensen of zij willen rondkijken naar een geschikte functie voor u. Als u het niet vraagt, zal een ander niet uit zichzelf voor u op zoek gaan. Zorg hierbij dat u duidelijk aangeeft naar welke baan u op zoek bent, wat u kunt en wat u bereikt heeft. Iemand anders zal namelijk over u gaan vertellen waar u goed in bent en hoe duidelijker u in eerste instantie over uzelf verteld hebt, hoe begrijpelijker een ander over u kan praten.

Recruitmentbureaus

U denkt er misschien niet onmiddellijk aan, maar u kunt ook recruitmentbureaus gebruiken in uw netwerk. Zij krijgen vele aanvragen per week voor bemidde­ling. Het kan helpen om een streepje voor te hebben. Mocht er een geschikte functie voor u vrijkomen, dan zal er sneller aan u gedacht worden als de ge­schikte kandidaat. Heb daarom regelmatig contact met de bureaus waar u staat ingeschreven.

Loopbaancoach

Een goede loopbaancoach heeft de beschikking over een uitgebreid netwerk van bedrijven en zal dit netwerk voor u kunnen inzetten bij het jobhunten. Daarnaast kan een loopbaancoach u helpen uw eigen netwerk in kaart te brengen. NextJob Outplacement heeft loopbaancoaches in dienst om werkzoekenden te ondersteunen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Vraag in een persoonlijk adviesgesprek naar de mogelijkheden.

stap terug Ga terug naar stap 3

                                                                                   stap terug Ga door naar stap 4

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen