NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Hoelang heeft u recht op WW

De duur van een WW-uitkering hangt af van de jareneis. De jareneis houdt in dat de werknemer minstens vier van de vijf voorgaande kalenderjaren gewerkt heeft. Het jaar waarin de werknemer werkloos wordt, telt niet mee. Een jaar telt mee wanneer de werknemer in dat jaar minimaal over 52 dagen loon heeft ontvangen. Wanneer niet voldaan wordt aan de jareneis duurt de WW-uitkering drie maanden. Mocht de werknemer wel voldoen aan de jareneis, dan heeft hij/zij recht op een langere WW-uitkering. Elk jaar arbeidsverleden levert 1 maand WW op. De maximale duur is 38 maanden (bereikt bij 38 jaar arbeidsverleden: op 56-jarige leeftijd). De duur van het arbeidsverleden wordt als volgt berekend: Eerst wordt bepaald hoeveel jaar er loon is ontvangen gedurende de afgelopen vijf jaar. Vervolgens wordt gekeken naar het feitelijke arbeidsverleden vanaf 1998. Dit zal dus maximaal dertien jaar (van 1998 tot 2011) bedragen. Vóór 1998 wordt het systeem gehanteerd waarbij wordt berekend hoeveel jaren er verstreken zijn tussen het jaar waarin de werknemer 18 werd en 1998. Dit levert het fictieve arbeidsverleden op. Het fictieve en het feitelijke arbeidsverleden bij elkaar opgeteld geeft het totale arbeidsverleden weer. Aan de hand van het totale arbeidsverleden kunt u in de tabel de duur van de WW-uitkering aflezen.

Arbeidsverleden Duur WW-uitkering
3 jaar 3 maanden
4 jaar 4 maanden
5 jaar 5 maanden
10 jaar 10 maanden
15 jaar 15 maanden
20 jaar 20 maanden
30 jaar 30 maanden
38 jaar 38 maanden (= maximum)
40 jaar 38 maanden

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Maak een Skype afspraak

Maak direct een afspraak om te skypen met coaches.

Maak afspraak

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bereken transitievergoeding

Bereken wat u kunt besteden aan outplacement en opleiding

Bereken direct

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2020

Bestel gratis boek transitievergoeding 2020

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2020, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen