NextJob - Telefoonnummer NextJob - Outplacement
Cedeo NextJob - Telefoonnummer

Gouden Handdruk & WW

Als u instemt met een gouden handdruk, betekent dit niet automatisch dat u verwijtbaar werkloos bent. Dit is ook niet het geval wanneer u de gouden handdruk alleen maar krijgt als u meewerkt aan het ontbinden van uw arbeidscontract. Immers, het aanbieden van een gouden handdruk maakt vaak duidelijk dat de arbeidsrelatie is verstoord.

Fictieve opzegtermijn

De schadevergoeding die u ontvangt, kan gedeeltelijk als loon worden beschouwd. Dit betekent dat de WW pas later ingaat. Deze zogenaamde fictieve opzegtermijn moet u "financieel overbruggen" uit uw ontslagvergoeding. Heeft de werkgever uw contract opgezegd, dan wordt de gouden handdruk als loon toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op de opzegdatum. Indien de kantonrechter de overeenkomst ontbindt, wordt de gouden handdruk toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op datum van de beschikking. Wanneer er sprake is van een beëindiging op basis van wederzijds goedvinden, wordt de ontslagvergoeding toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op de datum waarop de beëindiging schriftelijk is overeengekomen. Is dit niet het geval, dan wordt toegerekend aan de periode onmiddellijk volgend op het tijdstip waarop de dienstbetrekking is geëindigd. Kortom, de wijze waarop de dienstbetrekking is beëindigd, beïnvloedt de ingangsdatum van de WW.

Bestel het gratis boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches

Maak afspraak

Contact

Neem direct contact met ons op via
088 - 205 08 88 of info@nextjob.nl

Contactformulier

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bezoek een lezing

Bezoek een gratis lezing over het vinden van een baan vanuit ontslag, boventalligheid of ziekte.

Meld u aan

Bereken transitievergoeding

Wanneer u wordt ontslagen heeft u recht op een transitie-vergoeding

Bereken direct

Cedeo

Vraag het volledige Cedeo-onderzoek aan

Direct aanvragen

Sollicitatietips 2017

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2017

Bestel gratis boekje 2016

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2017, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen