NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Gouden Handdruk & WW

Als u instemt met een gouden handdruk, betekent dit niet automatisch dat u verwijtbaar werkloos bent. Dit is ook niet het geval wanneer u de gouden handdruk alleen maar krijgt als u meewerkt aan het ontbinden van uw arbeidscontract. Immers, het aanbieden van een gouden handdruk maakt vaak duidelijk dat de arbeidsrelatie is verstoord.

Fictieve opzegtermijn

De schadevergoeding die u ontvangt, kan gedeeltelijk als loon worden beschouwd. Dit betekent dat de WW pas later ingaat. Deze zogenaamde fictieve opzegtermijn moet u "financieel overbruggen" uit uw ontslagvergoeding. Heeft de werkgever uw contract opgezegd, dan wordt de gouden handdruk als loon toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op de opzegdatum. Indien de kantonrechter de overeenkomst ontbindt, wordt de gouden handdruk toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op datum van de beschikking. Wanneer er sprake is van een beëindiging op basis van wederzijds goedvinden, wordt de ontslagvergoeding toegerekend aan de periode die onmiddellijk volgt op de datum waarop de beëindiging schriftelijk is overeengekomen. Is dit niet het geval, dan wordt toegerekend aan de periode onmiddellijk volgend op het tijdstip waarop de dienstbetrekking is geëindigd. Kortom, de wijze waarop de dienstbetrekking is beëindigd, beïnvloedt de ingangsdatum van de WW.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen