NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Gouden Handdruk & IOAW

Vanaf april 2008 mogen uitkeringen uit een gouden handdruk of stamrechtbeding niet gekort worden op de IOAW-uitkering. Dit is met terugwerkende kracht ingesteld door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als de gemeente in uw geval een gouden handdruk heeft gekort op de IOAW, kunt u geld terugvragen. Dit doet u door te vragen om herziening van de uitkering over de periode vanaf 1 april 2005.

Voorheen lag de keuze in de handen van de gemeente die moest bepalen of een stamrecht al dan niet als inkomen werd beschouwd. De onduidelijkheid was ontstaan na een uitspraak door de Centrale Raad van Beroep (CRB) in 2005, die bepaalde dat stamrechtuitkeringen gezien moest worden als inkomen. De uitvoering van dit besluit werd echter niet door alle gemeenten strikt toegepast, waardoor verschil ontstond in de uitvoering van de IOAW. De uitspraak van de CRB is tenietgedaan door het besluit van de Staatssecretaris.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen