NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Indeling CV

Een CV is opgebouwd uit de volgende rubrieken:

  • Uw persoonsgegevens
  • Uw persoonlijk profiel
  • Uw werkervaring
  • Opleidingen / cursussen / talen
  • Overige informatie / diversen / hobby’s

Persoonsgegevens

Gebruikelijk is om uw naam, adres, telefoon­nummer, e-mail, geboortedatum en -plaats in uw CV te vermelden. Vermeld niet het telefoonnummer van uw huidige werk.

Solliciteren is een persoon­lijke aangelegenheid waar uw huidige werkgever doorgaans niets mee te maken heeft. Verder kunt u informatie toevoegen over uw burgerlijke staat en, indien relevant, uw nationaliteit. Afhankelijk van de functie waarop u solliciteert, kan het ook handig zijn om te vermelden of u een rijbewijs heeft en zo ja welke rijbewijs. Wilt u een foto van uzelf toevoegen, omdat dat bijvoorbeeld in de advertentie wordt gevraagd, dan plaatst u de foto in deze rubriek.

Uw werkervaring

De volgorde in deze rubriek is antichronologisch. Dat wil zeggen: u begint bij de werkgever waar u voor werkt/gewerkt hebt en eindigt met de werkgever waar u ooit bent begonnen. U vermeldt wanneer u bij een bedrijf werkte, de naam van het bedrijf, de vestigingsplaats, de functie die u had en puntsgewijs een korte functie-inhoud. Als u bijvoorbeeld alleen maar meldt dat u als ‘verkoper werkzaam bent geweest bij Platen & Co’, dan heeft de lezer geen enkel idee wat uw werk­zaamheden nu precies inhielden. Was u verkoper in een muziekwinkel of was u verkoper van metalen golfplaten? Zorg ervoor dat degene die uw CV leest niet hoeft te raden. Houd het wel kort en bondig. In een eventueel sollicitatiegesprek kan er verder naar gevraagd worden.

Opleiding / cursussen

Net als bij uw werkervaring gebruikt u hier een antichronologische volgorde. Dus de laatste opleiding als eerste en uw eerste opleiding als laatste. Gebruikelijk is om alleen de opleidingen te noemen die u na de lagere school hebt gedaan. Vermeld wel altijd bij de opleiding of u het diploma gehaald heeft. Cursussen die u volgde, kunt u het beste onder een apart kopje opnemen. Meld hierbij ook of u deze cursus succesvol hebt afgerond.

Overige informatie / diversen / hobby’s

Maak hier geen opsomming van wat u allemaal leuk vindt en in uw vrije tijd doet. Maar als het relevant is voor de functie waarop u solliciteert, kunt u noemen bij welke organisaties of verenigingen u lid bent en welke werkzaamheden u daar­voor doet. Als er in de vacature-omschrijving staat dat men op zoek is naar een doorzetter, kan het in uw voordeel werken als u bijvoorbeeld van bergbeklimmen houdt, of van een andere hobby waarbij doorzettingsvermogen van groot belang is. Onder een apart kopje kunt u aangeven of u op een computer kunt werken en met welke software u vertrouwd bent.

Uw persoonlijk profiel

In deze rubriek beschrijft u kort en bondig enkele persoonlijke eigenschappen. Bij­voorbeeld welke kwaliteiten en talenten u heeft, waarvoor u gekwalificeerd bent en wat uw werkstijl is.

stap terug Ga terug naar stap 4

                                                                                   stap terug Ga door naar stap 6

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen