NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Ouderen lastig van werk naar werk

55-plussers zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd bij de instroom van nieuw personeel. Dit blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Ook de zogeheten outplacement trajecten waarbij werkgevers medewerkers die worden bedreigd met ontslag helpen bij het vinden van een nieuwe baan staat nog in de kinderschoenen. Driekwart van de bedrijven zegt dit als zijn verantwoordelijkheid te zien, slechts 20 procent heeft hiervoor beleid ontwikkeld. Dit zou met de invoering van de transitievergoeding in 2015 moeten verbeteren. Volgens het SCP zijn er nog onvoldoende prikkels bij bedrijven om oudere werknemers aan te nemen. Ruim een op de vijf werkgevers vindt dat 55-plussers meer kosten dan opleveren, een beeld dat de afgelopen jaren niet positiever is geworden.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen