NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Werkloze heeft extra motivatie nodig om een nieuwe baan te vinden

Werk maakt gelukkig. Althans, dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Van de werkenden is maar liefst 90% tevreden met hun leven, terwijl van de werklozen 50% tevreden is. 

 

Werk maakt gelukkig volgens onderzoek

Het planbureau gebruikte voor dit onderzoek gegevens uit 2007. In vergelijking met een onderzoek uit 1995 lijkt dat tegenwoordig geluk steeds meer afhangt van werk. In 1995 waren werklozen meer tevreden met hun leven dan in 2007. Werkende personen waren in 2007 juist gelukkiger dan in 1995. Levensgeluk lijkt dus steeds meer af te hangen van het hebben van werk.

 

Motivatie is belangrijk bij het zoeken naar een baan

Volgens SCP-onderzoekster Patricia van Echtelt is het hebben van werk in de huidige samenleving inderdaad belangrijker geworden. “Werk is in deze maatschappij bepalend voor je identiteit. Als je om wat reden geen werk hebt dan voel je je meer dan vroeger buitengesloten”. Ook merkt van Echtelt een gebrek aan motivatie bij werklozen: “Zij kunnen zich moeilijk zetten tot het zoeken naar werk. Het is niet zo dat ze niet willen werken of dat ze het prima vinden om werkloos te zijn, maar werkloosheid kan een verlammend effect hebben. De prikkel om aan de slag te gaan ontbreekt”. Van Echtelt heeft wel een idee hoe deze prikkel terug kan komen: “Werklozen zouden veel intensiever begeleidt moeten worden door het UWV of gemeente bij het zoeken van werk.”

 

Nextjob reintegratiebureau  begeleidt en motiveert naar een nieuwe baan

Reïntegratiebureau Nextjob begeleidt werkloze werknemers bij het zoeken naar een baan. Hiervoor wordt het motivatie programma ingezet. Onderdeel is actieve job hunt door het wekelijks aanbieden van passende vacatures aan de werkloze werknemer. Dit motiveert werklozen ook om zelf actiever te solliciteren en te reageren op vacatures. Dit actief aanbieden van vacatures geeft de werkloze werknemers vertrouwen en ondersteuning. De werkzoekende staat er niet alleen voor, maar heeft een activerende partner in het vinden van nieuw werk. NextJob begeleidt zowel werklozen vanuit de WW middels een IRO (individuele reintegratie overeenkomst) als vanuit boventalligheid bij de werkgever. 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen