NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

IRO - individuele re-integratie overeenkomst

Vanaf heden is de regeling voor werkzoekenden die in aanmerking kunnen komen voor begeleiding via het UWV middels een IRO - Individuele re-integratie overeenkomst - aangepast. Belangrijkste wijziging is de eis om in aanmerking te komen voor een traject. In plaats van na 6 maanden WW moet men bij aanvraag minimaal 1 jaar in de WW zitten. Daarnaast is het re-integratiebedrijf verplicht een Baangarantie te koppelen aan de begeleiding. Dit houdt in dat het re-integratiebedrijf actief bezig dient te zijn met het in contact brengen van de kandidaat met de werkgevers. Er moet dus gesolliciteerd worden op relevante vacatures volgens de eis van het UWV.

U kiest het reïntegratiebureau voor uw IRO

U kunt zelf een reïntegratiebureau uitzoeken die dit gehele traject samen met u gaat doorlopen. Het UWV verplicht u niet om naar een specifiek reïntegratiebureau te gaan, de keuze is geheel aan u om een bureau uit te zoeken waar u zichzelf mee kan conformeren en de werkwijze geheel de uwe is.

IRO aanvraag doet u zelf

U bent de initiatiefnemer om een IRO te gaan volgen; dit doet u door het indienen van een aanvraag bij het UWV. Deze IRO aanvraag gaat vergezeld met een trajectplan (opgesteld door het reïntegratiebureau van uw keuze).

IRO Trajectplan voor uw individuele situatie

Elk traject bij NextJob is uniek, omdat elk traject is afgestemd op uw wensen en behoeften; Doorgaans komen de onderstaande onderdelen bij elk trajectplan naar voren:

 • Intake + plaatsingsplan
  Het intakegesprek is het eerste contact met één van de projectleiders van NextJob; Binnen dit gesprek wordt er nader kennisgemaakt en zal er een plaatsingsplan worden opgesteld in overeenstemming met uw wensen.
 • Bemiddeling
  Onze jobhunters gaan samen met u aan de slag om passende vacatures, aansluitend bij uw profiel, te zoeken. Samen met de projectleider bereidt u zich middels een (individueel of in groepsverband) training voor op het sollicitatieproces. Gedurende dit gehele proces is uw projectleider uw backoffice waar u op kunt terugvallen wanneer u vragen heeft of extra begeleiding wenst.
 • Plaatsing en nazorgactiviteiten
  Ook tijdens het plaatsingsproces begeleidt uw persoonlijke projectleider u tot het moment dat u door uw proeftijd heen bent. Bij vragen of advies kunt u altijd terugvallen op uw projectleider en wanneer gewenst kan er door ons eventueel contact onderhouden worden met uw nieuwe werkgever.

De keuze is aan u!

Het aanbod van re-integratiebureaus is groot, een goede keuze maken is daarom van groot belang. NextJob kan u het volgende bieden:

 • Persoonlijke begeleiding door één projectleider; indien gewenst is het mogelijk om ook ervaringen en advies in te winnen bij onze andere coaches.
 • Een eigen callcenter die onmiddellijk aan de slag gaat met mogelijk interessante vacatures voor u, rekening houdend met uw wensen inzake de baan waar u naar op zoek bent.
 • Op maat afgestemde (sollicitatie)trainingen om u gedegen voor te bereiden op het proces terug naar de arbeidsmarkt, met als doel het verkrijgen van een nieuwe baan bij een werkgever waar u zich thuis voelt.

Interesse?

Vraag een gratis informatiegesprek met Nextjob aan!
Wilt u een uitgebreidere toelichting wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie: neem dan contact op met Jos Schenk. U kunt hem bereiken door het sturen van een mail naar j.schenk@nextjob.nl of telefonisch op 035 - 588 04 87.

Belangrijk is dat u – voordat u een gesprek aanvraagt met één van onze projectleiders - contact heeft gehad met een casemanager van het UWV.  Hij of zij is degene die u kan vertellen of u in aanmerking komt voor een IRO-traject. Komt u in aanmerking, schroom dan niet om een afspraak met ons te maken en eens rond te kijken op ons kantoor!

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen