NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Voor Individuele Reintegratie Overeenkomst weer geld beschikbaar

Het Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) moet dit jaar €35 miljoen extra in de eigen begroting vinden om reïntegratietrajecten voor werklozen te financieren.  Het budget van 2010 voor individuele reïntegratie trajecten raakt door de hoge werkloosheid sneller op. Dit schrijft demissionair Minister Donner in een brief naar de Tweede kamer. De ‘Individuele Reïntegratie overeenkomst’ (IRO) is daarmee gewaarborgd , waar eerder gevreesd  werd dat de IRO ten einde was gekomen. Door dit extra geld krijgt UWV meer mogelijkheden om individuele werklozen aan een baan te helpen.

 

De €35 miljoen die er nu extra bijkomt zal de mogelijkheden voor IRO-trajecten weer vergroten. Vorige week kwam er kritiek van demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die vond dat het UWV haar budget ‘slimmer’ moest gebruiken. Verder uit hij zijn teleurstelling over het gebrek aan sturing bij het UWV. Nederland telt momenteel 320.000 geregistreerde werklozen bij het UWV.

 

Een ‘Individuele Reïntegratie overeenkomst’ kan worden gevolgd wanneer iemand langer dan zes maanden werkloos thuis zit, een WW-uitkering ontvangt en zo snel mogelijk weer aan het werk wil. De werkeloze kan een reïntegratie bureau selecteren die hem ondersteunt in het vinden  van een nieuwe baan. Gezamenlijk stellen zij een zogenaamd reïntegratie plan op dat ertoe moet leiden dat de WW ontvanger zo snel mogelijk een baan vindt. Het belang van UWV is dat de WW stopt en daarmee haar uitkeringslast. Deze trajecten heten individuele reïntegratie overeenkomst.

 

NextJob is een reïntegratie bureau die een Individuele Reïntegratie overeenkomst kan uitvoeren. Samen met reïntegratie bureau Nextjob kan de werkloze een traject doorlopen om zo snel mogelijk weer een baan te vinden. Elk IRO-traject is uniek en op de wensen en behoeften van de individuele werkzoekende gericht. Doel is het zo snel mogelijk vinden van een passende nieuwe baan vanuit de WW situatie.

Lees meer over Individuele Reïntegratie Overeenkomst.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen