NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Outplacement zorgt voor snel vinden nieuwe baan

Onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) wijst uit dat mensen sneller een nieuwe baan vinden als ze ondersteuning ontvangen na ontslag. Deze ondersteuning is onderdeel van een sociaal plan na collectief ontslag.

 

Een sociaal plan moet het verlies van een baan door een massaontslag verzachten. Vaak bevat het sociaal plan naast outplacement ondersteuning ook een ontslagvergoeding voor de ontslagen werknemer.

 

Sociaal plan versus geen sociaal plan

Onderzoek toont dat medewerkers met een sociaal plan vaker direct werk vinden dan mensen die door een faillissement hun baan verliezen. Die laatsten hebben geen sociaal plan en krijgen dus geen hulp. Die groep is vaak enige tijd werkloos.

 

Direct nieuwe baan na ontslag

Werknemers met een sociaal plan gaan vaak direct van baan naar baan, zonder werkloosheid. Reden voor het snel vinden van een nieuwe baan is dat hulp bij het zoeken naar nieuw werk -onder andere via outplacement- onderdeel is van een sociaal plan. Dat zoeken begint vaak al voordat de werknemer op straat staat.

 

Mensen met een sociaal plan krijgen ook vaak een transitievergoeding of ontslagvergoeding. Daarom kunnen zij sneller genoegen nemen met een nieuwe baan met een lager salaris. Want onderzoek toont ook aan dat werknemers met een sociaal plan vaker een nieuwe baan met een lager salaris hebben. Mogelijk wordt de ontslagvergoeding gebruikt om het maandelijkse salaristekort op te vangen", aldus het CPB onderzoek.

Meer over outplacementtraject voor vinden nieuwe baan

  

Outplacement  is ook bij individueel ontslag effectief

Er vinden ook individuele ontslagen plaats, waarbij werknemers outplacement ondersteuning ontvangen. Uit ervaring van NextJob Outplacement blijkt dat ook dan geldt dat ondersteuning leidt tot het snel vinden van een nieuwe baan.

 

Dreigt ontslag voor u en bent u op zoek naar nieuw werk?

Vraag naar de mogelijkheden die NextJob Outplacement u biedt. Bel 088 20 50 888 of direct contact outplacement coach

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen