NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Outplacement-vergoeding bij ontslag via de kantonrechter

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (nieuwe ontslagrecht) kan een kantonrechter slechts 2 soorten vergoedingen toekennen in een ontslagprocedure. Dit zijn de transitievergoeding (volgens een vaste formule) en een extra ontslagvergoeding (hierbij geldt geen vaste formule). De laatste wordt alleen toegekend bij verwijtbaar handelen van de werkgever. De kantonrechter zou geen outplacement-vergoeding meer mogen toekennen.

 

Kantonrechter kent toch outplacement-vergoeding toe

In recente uitspraken hebben kantonrechters toch 2 oplossingen gevonden om een vergoeding voor outplacement mee te geven aan de ontslagen werknemer. De eerste oplossing is een melding maken van de outplacement-vergoeding in de beoordeling van het ontbindingsverzoek. De tweede is in de uitspraak van de kantonrechter te "verstaan" dat kosten voor outplacement zullen worden vergoed. Op deze manieren kan een outplacement-vergoeding toch opgenomen worden als ontslag via de kantonrechter plaatsvindt.

  

Vergoeding voor outplacement besteden?

Ontvangt u een vergoeding voor outplacement en zoekt u een outplacementbureau? Direct contact outplacementbureau NextJob of bel 088-20 50 888

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen