NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Interview Outplacementbureau NextJob in PW/ de Gids voor HR Professionals

Interview Marius Winter, directeur van outplacementbureau NextJob

Werknemers die worden ontslagen hebben vanaf juli 2015 recht op een transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding hangt af van het aantal dienstjaren, het salaris en de leeftijd. Met onze bereken tool kunt u de transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding kunt u netto ontvangen nadat uw werkgever belasting heeft ingehouden. De transitievergoeding kan ook belastingvrij worden benut voor een opleiding of outplacement, zodat u sneller een nieuwe baan vindt. De werkgever brengt de kosten van de opleiding of het outplacement in mindering op de transitievergoeding. U moet er nadrukkelijk mee instemmen dat deze kosten worden betaald vanuit uw transitievergoeding.

 

Transitievergoeding niet verplicht voor outplacement

Marius Winter van Outplacementbureau NextJob: "De transitievergoeding was oorspronkelijk alleen bedoeld voor opleidingen en outplacement. Maar dat vond de Tweede Kamer te bevoogdend, dus kan de werknemer het geld nu ook gewoon laten uitkeren.Ik heb sinds 15 jaar een outplacementbureau en kan uit ervaring vertellen dat de meeste mensen het geld kiezen. Als mensen kunnen kiezen tussen - zeg – 20.000 euro óf 17.000 euro met een outplacementtraject erbij, gaan ze vaak toch voor het volledige bedrag. Mijn advies is dat ze beter voor de optie 17.000 euro met outplacementtraject kunnen kiezen. Goede outplacement begeleiding verdient zichzelf altijd terug.

 

Advies werkgever over outplacement of opleiding

Het zou goed zijn als bedrijven de werknemers die wel een opleiding of outplacement willen volgen, een vrijblijvend gesprek met een opleidingsadviseur of outplacementbureau aanbieden. Want er is zoveel keus in opleidingen. Kies je voor nieuwe vaardigheden, voor een verdieping van je vak of voor een complete omscholing naar een andere sector? Wat is reeel en wat past bij je? Daar kun je wel wat deskundige begeleiding bij gebruiken. En als bedrijf wil je je ex-werknemers toch goed op weg helpen?"

 

Zoekt u outplacement ?

Wilt u een vrijblijvend gesprek met een van onze outplacement coaches ? Vul het contactformulier in via contact outplacement coach en wij nemen contact met u op.

 

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen