NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Werknemer verplicht mee te werken aan re-integratie tweede spoor traject

Als een werknemer 1 jaar ziek is, moeten werkgever en werknemer een re-integratie tweede spoor traject starten. Beiden moeten actief meewerken. De werkgever heeft nog steeds een loonbetalingsplicht gedurende het tweede ziektejaar.

In een recentelijke zaak bij de kantonrechter bleek dat een werknemer niet wilde meewerken aan een re-integratie tweede spoor traject. De werknemer verzette zich tegen re-integratie omdat zij vond dat ze volledig arbeidsongeschikt was en om die reden re-integratie nutteloos zou zijn. Werknemer is echter verplicht mee te werken. De kantonrechter vond ook dat bij einde dienstverband de werknemer geen ontslagvergoeding mocht ontvangen op grond van onvoldoende inspanningen van de werknemer, gezien het verzet tegen de re-integratie tweede spoor verplichtingen. De werknemer had de kansen op een ontslagvergoeding dus zelf verspeeld. 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen