NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Ontslag van verzuimende werknemer kost werkgever veel geld door onzorgvuldig handelen

Een vrouwelijke werkneemster verzuimt al geruime tijd en zit ziek thuis. Reden is dat er conflicten tussen werkgever en werkneemster zijn. Conflicten hebben zich lang voortgesleept en de partijen zijn nooit met elkaar in gesprek gegaan, al dan niet met een mediator. De Arbeidsdeskundige die is ingeschakeld in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter concludeert dat de vrouw ‘op deugdelijke grond(en)' weigert mee te werken aan haar re-integratie.

Uiteindelijk wilt de werkgever de arbeidsovereenkomst ontbinden wegens het niet meewerken aan haar re-integratie en de zaak komt bij de kantonrechter.   

Het niet meewerken aan haar eigen re-integratie vindt de kantonrechter geen argument. De kantonrechter vindt dat de vrouw niet hoefde mee te werken aan re-integratie omdat de arbeidsdeskundige concludeert dat de vrouw ‘op deugdelijke grond(en)' weigert mee te werken aan re-integratie.  

Werkgever had mediation traject moeten inzetten
De kantonrechter vindt dat  de werkgever een mediation traject had moeten starten, zoals de arbeidsdeskundige ook heeft geadviseerd. Door dit na te laten is de situatie geëscaleerd en heeft de werkgever niet gehandeld zoals een goed werkgever betaamt.

Goed werkgeverschap brengt met zich mee dat tussen werkgever en werknemer kritiek kan worden geleverd en dat men praat met elkaar. Mediation is gericht op voortgaande samenwerking of op afscheid nemen van elkaar. Meer smaken zijn er niet. Als werkgever en werknemer er niet uitkomen, kunnen zij alsnog naar de kantonrechter. Ze hebben dan hun best gedaan, maar het is niet gelukt.

Werkgever moet verzuimende werkneemster met een forse ontslagvergoeding  afkopen

In deze zaak wordt het de werkgever verweten dat hij geen mediation heeft ingezet. De arbeidsovereenkomst wordt ontbonden met een ontslagvergoeding met een C factor van 1.5. Die wordt wegens omstandigheden teruggebracht tot C = 1.

Verzuim als gevolg van een arbeidsconflict is een zeer delicaat onderwerp. Er rust een grote verantwoordelijkheid op zowel werkgever als werknemer er alles aan te doen het probleem op te lossen. Vraag advies aan de reintegratie specialist van Reintegratiebureau Nextjob.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen