NextJob - Telefoonnummer NextJob - Outplacement
Cedeo NextJob - Telefoonnummer

Marius Winter geeft uitleg in de Telegraaf

Outplacement bureau NextJob: directeur Marius Winter geeft uitleg over het solliciteren en vinden van een nieuwe baan voor ontslagen 50-plussers.

Marius Winter is van mening dat werklozen vooral moeten blijven solliciteren totdat het uiteindelijk raak is. “Je presentatie is belangrijk. Een bedrijf is altijd op zoek naar een bepaald type. Begin een brief met waarom jij de geschikte persoon bent en plaats in een curriculum vitae altijd de meest recente werkervaring bovenaan. Zeker als je het meer van je werkervaring dan van je opleiding moet hebben”, zegt Marius Winter.

“Maak daarnaast handig gebruik van je netwerk en wacht niet totdat sollicitaties in een krant of blad staan. Soms staan ze al eerder op de site van een werkgever vermeld; ga dus actief op zoek. Vlak bovendien de kracht van een open sollicitatie niet uit. Jouw brief is in zo’n geval een van de weinigen, zo niet de enige, die op het bureau van de directeur belandt.” Dat weet Marius Winter ook uit eigen ervaring. Hij is zelf ook werkgever. De meeste van de vacatures van zijn bedrijven vult hij in via open sollicitaties: “Als ik vandaag een open sollicitatie ontvang, dan bewaar ik het CV altijd. Zodra er een vacature is, benader ik de kandidaten die open gesolliciteerd hebben. Vaak zijn dat mensen die het bedrijf via-via kennen en daardoor grotere kansen hebben”. Advies van Marius Winter: Stuur open sollicitaties naar werkgevers die je kent, waar familie, vrienden of ex-collega’s werken of waarvan je weet dat jouw profiel aansluit bij hun functies.    

Bestel het gratis boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches

Maak afspraak

Contact

Neem direct contact met ons op via
088 - 205 08 88 of info@nextjob.nl

Contactformulier

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Bezoek een lezing

Bezoek een gratis lezing over het vinden van een baan vanuit ontslag, boventalligheid of ziekte.

Meld u aan

Bereken transitievergoeding

Wanneer u wordt ontslagen heeft u recht op een transitie-vergoeding

Bereken direct

Cedeo

Vraag het volledige Cedeo-onderzoek aan

Direct aanvragen

Sollicitatietips 2017

Bestel het gratis boek Ontslagvergoeding 2017

Bestel gratis boekje 2016

Auteur Marius Winter geeft heldere uitleg over ontslagregels 2017, ontslagvergoeding en transitievergoeding.

 

Gratis aanvragen