NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Marius Winter geeft uitleg in de Telegraaf

Outplacement bureau NextJob: directeur Marius Winter geeft uitleg over het solliciteren en vinden van een nieuwe baan voor ontslagen 50-plussers.

Marius Winter is van mening dat werklozen vooral moeten blijven solliciteren totdat het uiteindelijk raak is. “Je presentatie is belangrijk. Een bedrijf is altijd op zoek naar een bepaald type. Begin een brief met waarom jij de geschikte persoon bent en plaats in een curriculum vitae altijd de meest recente werkervaring bovenaan. Zeker als je het meer van je werkervaring dan van je opleiding moet hebben”, zegt Marius Winter.

“Maak daarnaast handig gebruik van je netwerk en wacht niet totdat sollicitaties in een krant of blad staan. Soms staan ze al eerder op de site van een werkgever vermeld; ga dus actief op zoek. Vlak bovendien de kracht van een open sollicitatie niet uit. Jouw brief is in zo’n geval een van de weinigen, zo niet de enige, die op het bureau van de directeur belandt.” Dat weet Marius Winter ook uit eigen ervaring. Hij is zelf ook werkgever. De meeste van de vacatures van zijn bedrijven vult hij in via open sollicitaties: “Als ik vandaag een open sollicitatie ontvang, dan bewaar ik het CV altijd. Zodra er een vacature is, benader ik de kandidaten die open gesolliciteerd hebben. Vaak zijn dat mensen die het bedrijf via-via kennen en daardoor grotere kansen hebben”. Advies van Marius Winter: Stuur open sollicitaties naar werkgevers die je kent, waar familie, vrienden of ex-collega’s werken of waarvan je weet dat jouw profiel aansluit bij hun functies.    

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen