NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Wijzigingen sociale verzekeringen per 1 juli omhoog gegaan

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft er voor gezorgd dat er per 1 juli 2010 wijzigingen plaatsvinden in de sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen. Uitkeringen als de AOW, ANW, WW, WIA, WAO en Wajong zijn vanaf 1 juli 2010 omhoog gegaan. De verhogingen worden doorgevoerd omdat de uitkeringen zijn gekoppeld aan het wettelijk minimumloon.

Minimum loon

Het minimumloon stijgt van €1407,60 naar €1416,00 bruto per maand. AOW-ers krijgen er tussen de 2 en 6 euro netto bij. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de persoonlijke situatie. Zo gaat de netto uitkering van een alleenstaande AOW’er er met ruim 4 euro op vooruit naar €950,74. Echtparen waarvan beide partners 65 jaar of ouder zijn, krijgen in totaal netto 5 euro per maand erbij. Hun gezamenlijke netto-uitkering komt dan uit op 1304,08 euro per maand. Dat is exclusief vakantietoeslag en de tegemoetkoming AOW. Deze tegemoetkoming wordt aan alle AOW-ers uitbetaald en het bruto bedrag bedraagt in 2010 34,26 euro per maand. Ook mensen met WW, WIA en WAO gaan er over het algemeen op vooruit. Die uitkeringen worden verhoogd met 0,6 procent.

Maximum dagloon

Het maximum dagloon is met ingang van 1 juli 2010 verhoogd naar €187,77. Verschillende uitkeringen zoals WW, ziektewet, zwangerschap en WIA  gaan uit van het maximum dagloon. Het maximum premieloon werknemersverzekeringen wordt gedurende het jaar niet aangepast en blijft daarom €186,65 per dag bedragen.

Nextjob Outplacement helpt mensen die in de WW zitten en willen terug keren in de arbeidsmarkt. Hiervoor worden diverse instrumenten ingezet zoals omscholing, assessment testen, sollicitatietraining en actieve job search. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen