NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Werkloosheid neemt weer af

De werkloosheid in Nederland is andermaal licht gedaald. In juni 2010 waren er 441.000 werklozen. Dit is 5,6% van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek.

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in juni 2009 licht gedaald. Het werkloosheidcijfer daalt nu vier maanden op rij. Na februari 2010 is de werkloosheid met gemiddeld 5.000 per maand gedaald. In het half jaar daarvoor steeg de werkloosheid nog met gemiddeld 9.000 personen per maand. Uit cijfers van het UWV WERKbedrijf blijkt dat het aantal werkzoekenden en het aantal WW-uitkeringen is gedaald. Ten opzichte van vorig jaar liggen deze aantallen wel hoger.

Bij het UWV WERKbedrijf daalde het aantal niet-werkende werkzoekenden in een maand tijd met 8.000 tot 494.000. De daling van het aantal niet-werkende werkzoekenden was relatief het grootst onder de transportberoepen, gevolgd door de lagere technische beroepen. Onder de hogere en wetenschappelijke beroepen daalde dit aantal nauwelijks. Juni 2010 telde 17.000 werkzoekenden meer dan een jaar geleden. In de provincie Limburg daalde het aantal werkzoekenden in een jaar tijd juist met 2.000.

Nextjob Outplacement helpt ontslagen medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan. Hiervoor worden diverse instrumenten ingezet zoals sollicitatietraining, omscholing, assessment testen, actieve job search en inzet van social media zoals LinkedIn. Geïnteresseerd? Bestel het boekje 'solliciteren na ontslag'.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen