NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Oudere werk nemers minder mobiel op de arbeidsmarkt

Een hoge leeftijd is een grotere belemmering voor het vinden van werk dan het ontbreken van een opleiding. Tegenover elke dertien werkloze 55-plussers stond er in 2009 maar één tegenover die ook daadwerkelijk werd aangenomen, blijkt uit een onderzoek van het UWV WERKbedrijf.

Werkgevers die iemand voor een functie zoeken, kiezen meestal een persoon die op dat moment al werkende is. ‘Van alle werknemers die in 2009 werden aangenomen zat 25% in de periode daarvoor zonder baan. 55% van de aangenomen mensen bestond uit personen die van baan zijn gewisseld en 8% kwam van een opleiding. Slechts 2% was 55 jaar of ouder.

Bedrijven hebben vooral behoefte aan goed opgeleid en niet te oud personeel, blijkt uit het onderzoek. Van de UWV-werkzoekenden is 22% ouder dan 55 jaar. De helft van alle langdurig werklozen is 55 jaar of ouder. Van juli 2008 tot en met juni 2009 namen werkgevers in totaal 886.000 mensen aan, 15% minder dan het jaar daarvoor. Het aantal aangenomen 55 - plussers daalde veel meer dan het gemiddelde (36%) en kwam op 14.000. In 2009 nam de vraag naar ongeschoolden met 15% toe tot 210.000. Nog niet de helft van dit aantal vacatures werd ook daadwerkelijk vervuld door mensen met alleen basisschool. In de andere gevallen werden die vacatures vervuld door mensen met een hogere opleiding.

Uit het UWV onderzoek blijkt dat werkgevers graag medewerkers in dienst nemen die werkzaam zijn. Nextjob Outplacement onderschrijft dit. Voor het vinden van een nieuwe baan is het belangrijk dat men actief is in een baan. Voor medewerkers die boventallig zijn of ontslagen dreigen te worden is belangrijk om tijdig een nieuwe baan te zoeken. Outplacement trajecten kunnen het beste beginnen terwijl de werknemer nog in dienst is. Nextjob Outplacement is voorstander van het tijdig starten van een outplacementtraject en behaalt hiermee goede resultaten.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen