NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Onderzoek Nibud: Helft werklozen levert per maand 500 euro in

Van de Nederlandse werklozen gaat 42% er per maand tussen de 300 en 600 euro op achteruit. Voor 25% is dat zelfs 900 euro per maand. Ruim een kwart van de werklozen leent bij om de rekeningen te kunnen betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en CentiQ. 500 werklozen werden ondervraagd.

Driekwart van de werklozen maakt zich zorgen om de persoonlijke situatie. 82% van de ondervraagden gaat 300 euro per maand achteruit. Bijna 70% van de werklozen vindt het moeilijk tot zeer moeilijk om rond te komen. Bijna 80% van de ondervraagden spaart niet en de helft van de werklozen heeft minder dan €1.000 aan vermogen achter de hand. Bijna alle werkloze respondenten met een buffer van minder dan 1.000 euro hebben minstens één betalingsachterstand gehad. Hierdoor gaat een kwart van de werklozen lenen bij anderen.

De meeste werklozen hebben geen buffer opgebouwd en hebben meer risico op financiële problemen. 20% van de werklozen geeft aan in de financiële problemen te zijn gekomen. 10% had die financiële problemen daarvoor al en bijna 20% verwacht ze binnen een jaar of op het moment dat de WW-uitkering stopt. Tweederde van de werklozen komt zeer moeilijk rond. Werklozen vinden het moeilijk om de financiële gevolgen te overzien. Van de werklozen die moeilijk rondkomen, geeft 44% aan dat ze geen grip op hun financiële situatie hebben. Werklozen die al langere tijd zonder baan zitten, geven aan meer grip te hebben dan werklozen die net hun baan verloren zijn. 47% van de ondervraagden geeft aan niet te weten hoe lang ze een WW-uitkering kunnen krijgen. 40% had geen idee hoe hoog de WW zou worden en 20% had het te hoog ingeschat.  

Advies over de financiële situatie bij ontslag is belangrijk. In de outplacementtrajecten van Nextjob Outplacement is een analyse van de financiële situatie voor en na ontslag een onderdeel. Beter zicht op de financiële situatie vergroot het zelfvertrouwen en daarmee heeft u een grote kans op het vinden van een nieuwe baan. Neem contact  met ons op. 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen