NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Meer vacatures voor werk zoekenden

Voor het eerst sinds twee jaar is het aantal vacatures in Nederland op jaarbasis toegenomen, blijkt uit de Monster Employment Index. De Index steeg in juni 2010 met een vol punt naar 96. Dat is een groei van 4 procent in vergelijk met juni 2009.

De maandelijkse groei die in mei 2010 was ingezet, gaat langzaam door. Het aantal vacatures steeg in juni 2010 het sterkst in de gezondheidszorg. "De eerste jaarlijkse toename van het online vacatureaanbod sinds twee jaar is een positief signaal.” vindt Warren Hammond, managing Director van monsterboard.nl. “We moeten voorzichtig blijven wat betreft de algemene groei, maar de positieve trend is dat de door de recessie zwaar getroffen sectoren zoals financiële dienstverlening, R&D en marketing, PR & media goed terug krabbelen. Goed nieuws voor werkzoekenden”

De financiële dienstverlening liet met een relatieve groei van tien procent de snelste stijging van het vacatureaanbod zien. Absoluut steeg de vraag naar werknemers binnen de gezondheidszorg het meest. De index steeg hier met 8 punten. Redelijke toenames vallen op binnen Research & Development  (+zes), de juridische sector (+vijf), de overheid (+vier) en marketing, PR & media (+vier). In vergelijk met 2009 steeg marketing, PR en media met 40 procent.

In Zeeland nam het aantal vacatures het meest toe. Daar steeg de Index met vijf punten. In Noord-Holland, Overijssel en Friesland steeg de Index met één. De daling was het grootst in Groningen (-vijf). In heel Europa nam het vacaturebod afgelopen tijd toe. Vergeleken met juni 2009 nam de Index op Europees niveau met twaalf procent toe. In Duitsland nam het aanbod het meest toe. Dit is vooral interessant omdat die economie vaak effect heeft op die van Nederland.

Job hunting is vaak onderdeel van een 'van werk naar werk' traject van Nextjob Outplacement voor boventallige werknemers. Neem contact met ons op voor als we u kunnen helpen.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen