NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Kleine startende bedrijven maken veel gebruik van social media

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven zet social media in bij het werven van nieuwe klanten. Vooral veel kleine bedrijven maken gebruik van de mogelijkheden van Hyves, Facebook, Twitter, LinkedIn of vergelijkbare instrumenten. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus.

Een kwart van de ondernemingen zet geld opzij voor social media. Wereldwijd hebben meer dan 700.000 kleine organisaties fanpagina’s op Facebook. Van de kleinere bedrijven ziet 59 procent het organiseren van klantgroepen en het verbinden met klantgroepen als belangrijkste doelen van social media. 75 procent van de bedrijven zet social media in om aan nuttige informatie te komen voor de organisatie. Onder grotere bedrijven ligt dit percentage op bijna 80 procent.

IT, detailhandel, media- en marketing en consultancy zijn de sectoren die het meest doen met sociale netwerken. De maakindustrie, financiële dienstverlening en de gezondheidszorg doen het minst met social media.

Uit het onderzoek blijkt dus dat veel kleine bedrijven social media als werfmiddel gebruiken om nieuwe prospects te krijgen. Ook voor mensen die na ontslag een eigen bedrijf beginnen is social media belangrijk. Maak voor uzelf goed duidelijk wat u met het sociale netwerk van uw bedrijf wil. Beschrijf dat ook in een plan. Wees ambitieus en richt tijd in voor het onderhoud van uw social media. Ook het bijhouden van een blog is van belang. Koppel de blog aan de social media pagina van uw bedrijf. Op deze wijze blijft de klantenkring op de hoogte van de ontwikkelingen en de boodschap. Ook kunnen mensen op deze manier reageren op artikelen van uw hand. Blijf er actief mee bezig, maar onthoud: kwaliteit boven kwantiteit. Vraag uzelf kritisch af of de informatie die u op sociale netwerk deelt ook interessant is voor de klant.

Social media is belangrijk voor startende bedrijven. Nextjob In Business  helpt mensen die na ontslag een eigen bedrijf willen beginnen. Zo zijn er interessante mogelijkheden om vanuit de WW een eigen bedrijf te starten. Ook met de ontslagvergoeding zijn er interessante mogelijkheden om voor uzelf te beginnen. Bestel gratis het boekje ‘Eigen bedrijf na ontslag.   

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen