NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

IMF wil einde tussen onderscheid tijdelijke en vaste contracten

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil een einde aan de strikte scheiding tussen werknemers met een tijdelijk contract en werknemers met een vast contract. Dat bepleit de organisatie in een rapport dat het onlangs presenteerde.

Werknemer zou geleidelijk meer rechten moeten opbouwen

Het IMF stelt in hun rapport dat meer medewerkers een contract voor onbepaalde tijd moeten krijgen, waardoor er geleidelijk meer rechten worden opgebouwd. Het IMF concludeert dat er in veel landen een gescheiden arbeidsmarkt is ontstaan. Aan de ene kant staan de werknemers met een vast contract en recht op bijvoorbeeld scholing en uitkering bij ontslag. Aan de andere kant staan de werknemers met een tijdelijk contract, die nauwelijks rechten hebben.

Ontwikkeling werkt flexibele arbeidsmarkt tegen

Het zijn vooral de werknemers met een tijdelijk contract die hun baan verloren tijdens de recessie. Hierdoor neemt de druk in vele landen toe om flexibele arbeid tegen te gaan. Ook werkt deze ontwikkeling een flexibele arbeidsmarkt tegen, stelt het IMF. Hierdoor zijn bedrijven minder snel in staat snel te reageren op veranderingen in de economie.

IMF pleit voor glijdende schaal

Om het verschil tussen tijdelijke en vaste contracten te overbruggen, pleit het IMF voor de invoering van een glijdende schaal. Bij deze visie krijgen werknemers een contract voor onbepaalde tijd, waarbij hun recht op ontslagvergoeding, werkloosheidsuitkering en scholing toenemen gedurende de tijd dat ze bij het bedrijf werkzaam zijn. “Dit verkleint de onzekerheid voor bedrijven, verlaagt de kosten van ontslagbescherming en vergroot de flexibiliteit, zonder een gescheiden arbeidsmarkt te creëren'', concluderen de onderzoekers.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen