NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

FNV Zelfstandigen wil staatssecretaris voor ZZP-ers

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van 14.000 zzp’ers, roept de formateurs op om een staatsecretaris voor ‘Het Nieuwe Werken’ te creëren. Deze staatssecretaris zou het beleid van de overheid samen moeten laten lopen met de huidige dynamiek van de arbeidsmarkt.

Het Nieuwe Werken is een visie op werken in de huidige tijd. De twintigste eeuw was vooral gericht op uniformiteit. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden tot flexibiliteit in de arbeidsmarkt. Mede door de technologische ontwikkelingen en de individualistisch ontwikkelde maatschappij hebben werkenden meer behoefte aan (werk)faciliteiten die passen bij hun eigen persoonlijkheid. Het Nieuwe Werken houdt rekening met een complexer wordende maatschappij en de behoefte van mensen om op hun eigen manier hun leven in te delen. Thuiswerken is een onderdeel van ‘Het Nieuwe Werken’ , maar ook op de werkplek zelf kan het concept worden ontwikkeld.

Volgens FNV Zelfstandigen is ‘Het Nieuwe Werken’ een belangrijke sociaal economische ontwikkeling die zal leiden tot een andere visie op de balans tussen flexibiliteit en zekerheid. De regering ziet  zelfstandige ondernemers als flexibele factor in de arbeidsmarkt. Zij hebben aangetoond problemen te kunnen oplossen voor bedrijven, organisaties en de maatschappij. Ook hebben zelfstandige ondernemers een belangrijk deel van de klappen opgevangen toen de economie in diepe crisis zat. Het FNV Zelfstandigen vindt dat het Nederlandse stelsel van arbeid, sociale zekerheid en fiscaliteit niet meer in overeenstemming is met de dagelijkse praktijk. Door het gebrek aan een staatsecretaris voor zelfstandigen is de regering de grip op de werkelijke ontwikkelingen in de arbeidsmarkt kwijt. FNV Zelfstandigen pleit daarom voor een beleid dat meer gericht is op de ondernemende burger en die ‘Het Nieuwe Werken’ als nieuwe visie op de arbeidsmarkt beschouwd.

Nextjob In Business helpt mensen die na ontslag een eigen bedrijf willen beginnen. Zowel vanuit de WW als met de ontslagvergoeding zijn daar een aantal interessante mogelijkheden mee. Bestel gratis ons boekje ‘Eigen bedrijf na ontslag’.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen