NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

UWV overschrijdt re-integratiebudget met €89 miljoen

Het UWV WERKbedrijf heeft bij de inkoop van re-integratietrajecten voor mensen in de WW in 2010 meer uitgegeven dan de bedoeling was. Dit schrijft demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.

In maart van dit jaar werd het gat in het budget al op €35 miljoen geschat, nu blijkt dat getal op €89 miljoen uit te komen. Het totale re-integratiebudget voor 2010 is daarmee op een totaal gekomen van €215 miljoen. Het UWV heeft inmiddels aangekondigd maatregelen te gaan nemen om verdere overschrijding van het budget tegen te gaan. Zo heeft minister Donner de Inspectie Werk en Inkomen verzocht om het beleid rond het beheren van de budgetten te onderzoeken. Ook wordt het totale interne beleid van het UWV bekeken. Wie dat moeten gaan doen is nog niet bekend. Daarna neemt minister Donner, of zijn opvolger, eventuele maatregelen.

De overschrijding van het budget heeft vooral te maken met de fusie tussen het UWV en het CWI. Ook de hoge werkloosheid als gevolg van de economische crisis heeft zijn tol geëist bij de uitkeringsinstantie. Werkcoaches hebben hun vizier vooral gelegd op snelle bemiddeling bij werk naar werk – trajecten en minder op financiële zorgvuldigheid. “Op tal van terreinen heeft het UWV de afgelopen jaren goed werk verricht, zoals het aan het werk helpen van mensen die door de crisis werkloos zijn geworden en het opzetten van de mobiliteitscentra. Maar het kan niet zo zijn dat een begroting zo fors wordt overschreden.” , aldus Minister Donner.

Nextjob Outplacement heeft een mantelovereenkomst met het UWV WERKbedrijf. Samen met reïntegratie bureau Nextjob Outplacement kan de werkzoekende een traject doorlopen om zo snel mogelijk weer aan werk te komen. Maak een afspraak met onze specialisten.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen