NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Mobiliteit werknemers afgenomen door economische crisis

De trend van het beperkte veranderen van beroep heeft alles te maken met de onzekere economische tijden, zo concludeert het CBS. De afname is terug te zien in bijna alle beroepsklassen. Vooral mensen met een vaste of flexibele arbeidsovereenkomst veranderen niet snel van beroep. Anders ligt dat voor zelfstandigen. In deze groep is het aandeel dat van beroep verandert gestegen van 6% naar 7%. Waarschijnlijk komt dit doordat zelfstandigen tijdens economische tijden het moeilijk krijgen en voor een werkgever zijn gaan werken.

Het grootste deel van de mensen die van beroep veranderen, verandert ook van werkkring. Voor werknemers is ‘werkkring’ gedefinieerd als een verandering van werkgever of als een overgang van werknemer naar zelfstandige. Tussen 2008 en 2009 zijn er 317 duizend mensen binnen de eigen werkkring van beroep gewisseld en 455 duizend mensen zowel van beroep als van werkkring. Vooral die laatste groep is sterk afgenomen. Tussen 2007 en 2008 waren er nog 538 duizend mensen die zowel van beroep als van werkkring veranderden.

Nextjob Outplacement begeleidt medewerkers naar nieuw werk. Dat kan een nieuw beroep of hetzelfde beroep zijn. Ook begeleiden we werknemers vanuit een loondienstverband naar zelfstandig ondernemerschap. NextJob Outplacement ondersteunt de mobiliteit van werknemers naar een nieuwe functie, nieuwe beroepsgroep, nieuwe werkgever of zelfstandig ondernemerschap.   

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen