NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Zelfstanding ondernemerschap populair in tijden van dreigend ontslag

De huidige economische krimp heeft er voor gezorgd dat meer mensen interesse hebben in een carrière als zelfstandig ondernemer. Volgens uitzendorganisatie Kelly Services zou de helft van de werkenden graag meer zelfstandig aan het werk willen.

Uit de Kelly Global Workforce Index, een jaarlijks werknemersonderzoek onder ongeveer 134.000 respondenten, blijkt dat 20% er serieus over denkt een eigen bedrijf te beginnen. Vooral in de groep van 18 tot 29 jaar is deze optie zeer populair. Mannen uit de categorie 48 – 65 jaar vormen het overgrote deel van de ondervraagden die aangaven reeds als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn. "Veel mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt als gevolg van de wereldwijde economische crisis slaan een nieuwe weg in als zelfstandig ondernemer, freelancer of consultant" vertelt Astrid Akse van Kelly Services, "Zij nemen hun carrière in eigen hand en zelfstandig ondernemen wordt daarbij steeds vaker gezien als een weg naar persoonlijk en zakelijk succes". Als voornaamste reden om geen eigen bedrijf te beginnen wordt de onzekerheid over inkomen genoemd. Ook het gebrek aan vaardigheden of een tekort aan steun worden als belangrijke reden genoemd om niet een eigen bedrijf te starten.

Ruim 10% van de ondervraagden is op dit moment zelfstandig ondernemer. Bijna een derde van alle respondenten denkt dat er voldoende vraag is naar hun individuele kennis en vaardigheden.  De toename van aantal zelfstandigen gaat gelijk op met de trend bij bedrijven om meer werk uit te besteden aan externe partijen. Door deze trend is het tegenwoordig interessanter om een eigen bedrijf te beginnen. Jongeren staan over het algemeen positiever tegenover de zelfstandige werkomgeving van een eigen bedrijf. In de branches educatie, ingenieurs en financiële dienstverlening zijn de meeste zelfstandigen werkzaam.

Nextjob Outplacement kan u na ontslag helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. In een speciaal traject helpen wij u bij de verschillende fasen van het opzetten van een eigen bedrijf. Bestel ons gratis boekje ‘start eigen bedrijf na ontslag’ voor meer informatie. 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen