NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Werkloosheid neemt af

De maatregelen om de financiële crisis tegen te gaan lijken vruchten af te werpen. Van februari t/m april 2010 waren gemiddeld 437.000 mensen werkloos. Dit is 5,9% van de beroepsbevolking. Voor het eerst sinds de zomer van 2008 neemt de werkloosheid af. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek.

Uit cijfers van het UWV blijkt verder dat het aantal werkzoekenden en het aantal WW-uitkeringen is afgenomen. Het aantal werkzoekenden daalde in alle provincies. De situatie op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2010 nog niet verbeterd. Zo was er een verdere daling van het aantal openstaande vacatures en kromp het aantal banen behoorlijk. Over de laatste zes maanden nam de werkloosheid met 6.000 per maand toe. De gemiddelde stijging in de eerste helft van 2009 lag gemiddeld op 13.000 per maand. Van alle provincies vond de snelste afname plaats in Friesland en Drenthe. De daling van werkloosheid was het hoogst onder lagere technische beroepen, met name in de bouw.

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt de daling “bemoedigend”. De demissionair CDA-minister spreekt over een aangename verrassing en hoopt dat de trend zich de komende maanden doorzet. ''Vooral voor al die mensen en gezinnen die daardoor weer uitzicht krijgen op een baan. Nederland had al ten opzichte van andere landen een lage werkloosheid. Onze positie is goed'', aldus Donner. ''Met maatregelen als de deeltijd-WW hebben we bedrijven kunnen helpen met een goede uitgangspositie deze nieuwe fase te starten'', stelt Donner. Met deeltijd WW voorkomt de ondernemer de hoge kosten van het in stand houden van werkgelegenheid terwijl er geen werk is. Het UWV betaalt door middel van een WW-uitkering een deel van de loonkosten. De werknemer blijft in dienst tijdelijk in dienst terwijl deze wacht op economisch betere tijden.

Lage werkloosheid is niet alleen goed voor de economie, maar ook voor het individu. Nextjob Outplacement helpt ontslagen medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan. Hiervoor worden diverse instrumenten ingezet zoals sollicitatietraining, omscholing, assessment testen en actieve job search. Geïnteresseerd? Bestel het boekje 'solliciteren na ontslag'.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen