NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Tien tips bij dreigend ontslag

Ontslag is een vervelende en emotionele kwestie. Desondanks is het zaak goed te blijven nadenken wanneer u te maken krijgt met deze situatie. Hieronder geven wij u tien handige tips wanneer ontslag “op uw pad komt” :

  1. Ga onder geen beding akkoord met uw ontslag. Veel werkgevers doen hun best het ontslag onderling te regelen met een goed voorstel, maar het beste is om dit te toetsen bij een arbeidsrecht advocaat of uw vakbond.
  2. Ga niet alleen het traject van ontslag in maar vraag hulp van een adviseur of een advocaat.
  3. Onderteken niets. Wanneer u dat wel doet zal het ontslag “met wederzijds goedvinden” bevestigd worden. Daarmee raakt u de opzegtermijn kwijt.
  4. Wanneer uw ontslag te maken heeft met bedrijfseconomische reden, onderzoek dan goed of dit bewezen kan worden. U heeft recht op inzage in de financiën van uw werkgever.
  5. Wanneer de omstandigheden dat toelaten kunt u solliciteren op interne functies. Geef aan dat u bereid bent om in een andere functie verder te gaan.
  6. Teken schriftelijk bezwaar aan tegen uw ontslag. U kunt tegen elke vorm van ontslag bezwaar aantekenen. Doe dit het liefst in overleg met een arbeidsrecht deskundige. Verstuur  de brief aangetekend.
  7.  Ga niet akkoord met de advocaat die uw werkgever aanbiedt.
  8. Wanneer u een auto of een mobiele telefoon van uw werkgever of andere bedrijfseigendommen is het verstandig deze niet in te leveren. Als u dit wel doet komt dat over alsof u akkoord gaat met uw ontslag. U bent ook niet verplicht de bedrijfseigendommen direct in te leveren.
  9. Ga nadat het ontslag definitief is, meteen op zoek naar nieuw werk zodat u aan uw sollicitatieplicht voldoet. Schrijf u in bij het UWV WERKbedrijf om u te registreren als werkzoekende en een WW uitkering aan te vragen.
  10. Let op bij uw laatste loonstrook. Vakantiegeld, vakantiedagen, nog te betalen declaraties of reiskosten, spaarregelingen zijn verdiensten waar u mogelijk recht op heeft.

Voor meer inhoudelijke informatie rond ontslag kunt u gratis het sollicitatie-boekje bestellen.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen