NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Branche verenigingen outplacement komen op voor langdurig werklozen.

Nadat wij al eerder berichtten over de budgetproblemen van het UWV WERKbedrijf komen nu de brancheverenigingen Boaborea (arbo- en re-integratiebedrijven), Nobol (outplacement en loopbaanbegeleiding) en Noloc (loopbaanprofessionals) op voor de langdurig werklozen.

Door de budgetproblemen van het UWV WERKbedrijf kan de uitkeringsinstantie nog voor slechts één op de negen langdurig werklozen re-integratietrajecten inkopen. Mensen worden als langdurig werkloos gezien wanneer zij langer dan één jaar werkloos zijn. Volgens de brancheverenigingen krijgen re-integratiebedrijven met de visie van het UWV WERKbedrijf onvoldoende de ruimte om minder kansrijke mensen te begeleiden.

Demissionair Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitte al eerder kritiek op het UWV WERKbedrijf omdat de uitkeringsinstantie niet goed om zou gaan met het budget. Volgens  Donner heeft het UWV in 2010 nog maar 40 miljoen euro beschikbaar voor de groep langdurig werklozen. De branchebedrijven Boaborea, Nobol en Noloc vrezen nu dat de groep langdurig werklozen op termijn terug zullen vallen in de bijstand.

Voorzitter Van der Pol van Boaborea benadrukt in zijn betoog de kracht van re-integratiebedrijven. Uit een recent rapport van de Raad voor Werk en Inkomen blijkt dat 61% van de werklozen na een re-integratieproject weer aan het werk komt. Bij mensen uit de WW ligt dit percentage op 67,5%. De trajecten krijgen van de deelnemers gemiddeld een 7,5. Ook dit cijfer is gestegen. Ook maken outplacement bureaus steeds vaker afspraken over baangarantie. Boaborea, Nobol en Noloc roepen nu de politiek op om extra geld beschikbaar te stellen om verdere groei van langdurige werkloosheid tegen te gaan.

Nextjob Outplacement kan een werkzoekende die 1 jaar of langer in de WW zit, helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Onze doelstelling is om u aan nieuw, passend  werk te helpen en u volledig te begeleiden in het traject naar nieuw werk. Wanneer u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van re-integratie, neem contact met ons op!

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen