NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

UWV WERKbedrijf wilt kortere WW

De economische crisis heeft het UWV WERKbedrijf flink bezig gehouden. In 2009 meldden zich 676.000 werklozen aan bij de uitkeringsinstantie. Het aantal mensen met een WW-uitkering steeg in 2009 met 81% naar 310.000. Ondanks deze cijfers vonden 254.000 mensen een nieuwe baan. Bijna 200.000 mensen  van deze groep had recht op een WW-uitkering. Dit blijkt het uit het jaarverslag 2009 van het UWV. Bestuursvoorzitter Joop Linthorst pleitte bij de presentatie van de cijfers voor een kortere WW.

Linthorst geeft aan dat de WW best beperkt kan worden van maximaal 38 maanden naar 12 maanden. Volgens Linthorst vinden mensen die hun baan verliezen in een normale conjunctuur snel weer werk.  De meeste werklozen vinden in een normale conjunctuur binnen 1 jaar weer een nieuwe baan. Daarom zou een WW van maximaal 12 maanden volstaan. Wel zou deze kortere WW in tijden van crisis weer verlengd kunnen worden. Linthorst verwacht dat het inkorten van de WW grote bedragen bespaart.

Linthorst is te spreken over de crisisbestrijding en de opvang van werkloosheid in 2009. De meeste werkloze cliënten hebben hun WW gekregen en er zijn honderden extra werkcoaches ingezet om mensen aan een baan te helpen. Een kwart miljoen mensen hebben weer werk gevonden. Ook de deeltijd WW bleek goed te functioneren, aldus Linthorst.   

Toch is Linthorst ook kritisch. Hij vindt dat de werkloosheid regionaal niet goed is aangepakt.  De UWV bestuursvoorzitter denkt verder dat de economische crisis nog niet voorbij is. Het UWV bereidt zich voor op meer ontslagen, meer mensen in de WW  en minder aanbod van banen.

Minister Donner van Sociale Zaken kwam kort geleden met kritiek op het UWV omdat de organisatie het re-integratiebudget voor 2010 al had uitgegeven.

Nextjob Outplacement heeft een mantelovereenkomst met het UWV WERKbedrijf en kan een werkzoekende die 1 jaar of langer in de WW zit, helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Onze doelstelling is om u aan nieuw, passend  werk te helpen en u te volledig te begeleiden in het traject naar de nieuwe baan.  

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen