NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Ontslagrecht moet soepeler volgens werkgeversorganisaties

De werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland presenteerden vandaag hun toekomstvisie in het rapport ‘Optimistisch’. De plannen hebben als doel de economie te bevorderen en richten zich ook op het ontslagrecht.

De werkgeversorganisaties zien ondernemerschap als de groei en bloei van de Nederlandse economie. Één maatregel om dit ondernemersklimaat te stimuleren is het versoepelen van het  ontslagrecht, vinden de werkgevers. De werkgeversorganisaties willen een akkoord met het kabinet en de vakbonden over een soepeler ontslagrecht. De ontslagvergoeding zou moeten worden beperkt  tot hoogstens een halfjaar en de WW-duur moet worden verkort tot één jaar (is nu maximaal 38 maanden). Ook is er te praten over doorbetaling van loon na ontslag voor één of meer maanden. De werkgevers willen ook bijdragen aan scholing van de ontslagen werknemers zodat zij sneller een nieuwe baan vinden. Dit komt de arbeidsmobiliteit ten goede.

Versoepeling van het ontslagrecht is nodig om het dreigende personeelstekort door de vergrijzing  op te vangen. Werknemers moeten langer blijven werken en moeten na ontslag zo snel mogelijk weer in de arbeidsmarkt door gebruik te maken van re-integratiebureaus. Ook de besteding van het re-integratiebudget moet worden herzien.

De werkgevers vragen met de plannen voor meer flexibiliteit bij de werknemers, maar bieden zelf ook meer ondersteuning. Voorzitter Bernard Wientjes: “We willen veel meer de verantwoordelijkheid nemen voor scholing van werknemers én doorbetaling van salaris na ontslag én hulp bij het vinden van nieuw werk. Ook zijn we bereid een mobiliteitsbonus mee te geven aan werknemers die na veel dienstjaren vertrekken en die nu niet bewegen uit angst zijn ontslagvergoeding te verspelen. Je kunt erover praten hoe hoog zo’n bonus moet zijn.”

Re-integratiebureau Nextjob Outplacement helpt ontslagen en boventallige werknemers bij het terugkeren in de arbeidsmarkt. Onze doelstelling is om werknemers na ontslag aan nieuw, passend  werk te helpen en volledig te begeleiden in het traject naar de nieuwe baan.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen