NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Nederland heeft hoge productiviteit en werkgelegenheid

Nederland heeft een hoog niveau van arbeidsproductiviteit en werkgelegenheid, concludeert het Centrum van Europese Hervormingen in hun rapport ‘The Lisbon Scorecard: the road to 2020’ dat onlangs verscheen.

Nederland staat in top 5 arbeidsmarktprestaties

Daarnaast staat Nederland, samen met Denemarken, Zweden, Finland en Oostenrijk, in de top 5 als het gaat om thema’s als sociale gelijkheid, arbeidsmarktprestaties en duurzaamheid- en milieubeleid. In het rapport worden alle Europese lidstaten beoordeeld op hun prestaties aan de hand van de Lissabon-doelstellingen. Dit is een doelstelling- en ontwikkelingsplan van de Europese Unie (EU) dat in maart 2000 werd aangenomen en dit jaar eindigt. De doelstellingen zijn geformuleerd op drie niveau’s: economisch, sociaal en ecologisch. 

Economische groei niet gerealiseerd door Krediet Crisis

De doelstellingen die toendertijd geformuleerd werden waren ambitieus. De EU moest in 2010 een arbeidsparticipatie hebben van 70% en een economische groei van 3%. Verder was het streven om het Europese welvaartsmodel te verbeteren en het milieu te ontzien; de economische groei moest duurzaam zijn en niet ten koste gaan van de sociale en ecologische doelstellingen. Nederland heeft op dit moment een arbeidsparticipatie van 76%, het doel is om dit percentage in 2015 naar 85% te krijgen. Geen enkel EU-land heeft de doelstelling van een economische groei van 3% gehaald. Reden is de economische crisis.

NextJob Outplacement helpt arbeidsparticipatie verbeteren

Elk procent arbeidsparticipatie is meegenomen. Na uitstroom uit een functie snelle instroom belangrijk. Zeker omdat uit onderzoek blijkt dat mensen binnen 6 maanden na ontslag de grootste kans hebben op het vinden van een nieuwe baan. Mensen die langer buiten spel staan (= in de WW zitten), vinden veel moeilijker een nieuwe baan. Belangrijk is om uitstromende werknemers snel en gericht te activeren. Doelstelling van NextJob Outplacement is het begeleiden van uitstromende werknemers naar een nieuwe baan. NextJob Outplacement doet dit in opdracht van de werkgever die uit sociaal oogpunt de uitstromende werknemer ondersteuning biedt bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen