NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Deeltijd WW voorkomt ontslagen

Tot eind februari 2010 hebben 62.000 werknemers gebruik gemaakt van de deeltijd-WW. Dit maakte demissionair minister Donner van Sociale Zaken en werkgelegenheid bekend. In totaal hebben ruim 6500 werkgevers deeltijd WW gekregen.

De deeltijd-WW ging 1 april 2009 van start en is bedoeld voor bedrijven die lijden onder de crisis. ‘Inmiddels stromen er meer werknemers uit de regeling dan in de regeling. 23.000 mensen zijn alweer uitgestroomd. Op 1 maart 2010 zaten dus in totaal 39.000 werknemers in de regeling. Er werd en wordt dus goed gebruik gemaakt van deze regeling, waarmee ontslagen worden voorkomen en scholing wordt bevorderd’, aldus minister Donner. Met Deeltijd WW voorkomt de werkgever deels de hoge kosten van het instandhouden van werkgelegenheid terwijl er geen werk is. Het UWV betaalt  middels de WW uitkering een deel van de loonkosten. De werknemer blijft in dienst in afwachting van betere tijden. In de tussentijd gebruikt de werknemer de vrije tijd om zichzelf te scholen en opleidingen te volgen. Hiermee vergroot de werknemer zijn kansen op de arbeidsmarkt bij eventueel toekomstig ontslag. 

Vooral veel kleine bedrijven maken gebruik van de regeling. Via de deeltijd WW kunnen werkgevers werknemers in moeilijke tijden toch aan het werk houden door ze minder te laten werken. De urenvermindering in de deeltijd WW mag minimaal 20% en maximaal 50% zijn. Het is niet toegestaan om deze minder werkende medewerker ontslag te geven. Het gemis aan loon voor de minder gewerkte uren wordt opgevangen door een gedeeltelijke WW-uitkering. De regeling zou eigenlijk tot 1 april 2010 duren maar is verlengd tot 1 juli 2011. Na deze datum kunnen bedrijven geen gebruik meer maken van deze regeling omdat het te lang openhouden van de deeltijd-WW het economisch herstel in de weg zit.

NextJob Outplacement begeleidt werknemers na ontslag en vanuit de WW naar een nieuwe baan. Hiervoor worden diverse instrumenten ingezet zoals sollicitatietraining, omscholing, assessment testen en actieve job search. Bestel het boekje 'solliciteren na ontslag'.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen