NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Ziekteverzuim op de werkvloer neemt af

Ziekteverzuim op de werkvloer neemt af

De grote meerderheid (90%) van de Nederlandse medewerkers geeft aan in een goede tot uitstekende gezondheid te verkeren. Dit blijkt uit de Arbobalans van 2009 die jaarlijks in samenwerking met TNO wordt samengesteld.

Het aantal medewerkers met een chronische ziekte blijft stabiel en het aantal werkende personen met bewegingsapparaatklachten daalt. Het gemiddeld ziekte verzuim ligt op 4%. Dat betekent dat  werknemers gemiddeld 4 % van de arbeidstijd wegens verzuim niet  verschijnt op het werk. Het gemiddelde ziekteverzuim is bijna een halve dag gedaald van bijna 7 naar 6 dagen per jaar. De meest genoemde redenen voor ziekte zijn verkoudheid en griep, maar door de kortdurigheid hiervan heeft dit weinig invloed op de gemiddelde lengte van het ziekteverzuim. Psychische klachten hebben meer invloed op de gemiddelde lengte van het ziekteverzuim; maar liefst één vijfde deel  van de verzuimdagen hebben psychische klachten ten grondslag. Loopbaan coaching kan een positieve invloed hebben op vermindering van psychische klachten op de werkvloer. Nextjob Outplacement biedt verschillende loopbaan programma's aan die uw weerbaarheid op de werkvloer te verbeteren.

De kwaliteit van de arbeid blijft stabiel. Alleen de belasting door beeldschermwerk neemt ietsjes toe. Het aantal oudere werknemers dat door wil werken tot hun 65ste neemt toe van 21% naar 36% en het aantal mensen dat zegt dat ook daadwerkelijk te kunnen stijgt van 41% naar 50%. Van de werkgevers vindt 20% het voor de personeelsbezetting belangrijk dat medewerkers doorwerken tot hun 65ste. Iets meer dan de helft van de werkgevers geeft oudere medewerkers extra vrije tijd om ze te ontzien.  

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen