NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Veel werklozen beginnen eigen bedrijf

Het aantal werklozen in Gelderland dat een eigen bedrijf is begonnen is in 2009 met 20% toegenomen tot 1100. Dit blijkt uit recente cijfers van het UWV WERKbedrijf.

 

De economische crisis zorgt er voor dat werklozen ook andere alternatieven dan een vast dienstverband onderzoeken. Velen kiezen voor het starten van hun eigen bedrijf. Het UWV stimuleert werklozen ook om zelfstandig ondernemer te worden. Zo behouden deze ondernemers 6 maanden na de opstart van het bedrijf  hun WW-uitkering en hoeven ze niet te solliciteren. De startend ondernemer wordt op deze manier in staat gesteld zich 100% te richten op het nieuwe bedrijf. Na 6 maanden moet de ondernemer een keuze maken: gaat men door met het eigen bedrijf dan stopt de WW. Stopt men met het eigen bedrijf, dan loopt de WW door. Vanaf dat moment is er wel weer sollicitatieplicht. Wanneer het bedrijf gecontinueerd wordt en goed gaat lopen wordt de ontvangen WW-uitkering als voorschot beschouwd en zal dit achteraf verrekend worden.

 

Nextjob Outplacement kan u helpen bij het opstarten van een bedrijf vanuit ontslag. Bij Nextjob Outplacement zitten specialisten die samen met u een ondernemersplan kunnen opstellen.

 

U kunt het boekje ‘Start uw bedrijf na ontslag’ bestellen. In dit boekje staat nuttige informatie over startend ondernemerschap vanuit boventalligheid of vanuit een WW situatie.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen